2017. 08. 02. - 12:00

Zsírátültetés - Hogyan válasszunk sebészt?

Zsírátültetés - Hogyan válasszunk sebészt?

Amennyiben a procedúra mellett döntöttünk, nagyon fontos, hogy megfelelő sebészt találjunk a zsírátültetés elvégzéséhez.

A zsírátültetés komoly beavatkozás, noha egynapos sebészet keretében megoldható. Olyan sebészre van azonban szükségünk hozzá, aki teljes biztonsággal mozog e téren, s kétség sem fér szaktudásához.

Íme egy kis segítség a megfelelő szakember kiválasztásához – valamint annak feltérképezéséhez, mire számíthatunk a beavatkozás előtt.

Válasszuk ki sebészünket annak alapján, hogy van-e megfelelő képzettsége, bizonyítványa, illetve szerzett-e már kellő tapasztalatot a zsírátültetésben.

Fontos az is, mennyire érezzük magunkat komfortosan vele. Ha megtaláltuk a nekünk legmegfelelőbbet, szükség lesz egy hosszadalmasabb első konzultációra is – ennek az ára többnyire benne van költségekben.

Az első konzultáció alkalmával megvan a lehetőségünk arra, hogy megvitassuk, mit szeretnénk elérni. Sebészünk megerősítheti, hogy alkalmasak vagyunk a zsírátültetésre, s tisztázhatja, hogyan segíthet nekünk a procedúra. Ha a szakember már tudja, mire a konkrét célunk, javasolhat hozzátartozó eljárásokat is. Fontos, hogy őszintén elmondjuk, mit is szeretnénk, s érdemes több fényképet is vinni magunkkal korábbi önmagunkról – ez is segíthet a cél kialakításában.

Lényeges kérdések

Bizonyos dolgokat az orvosnak feltétlenül tudnia kell, mielőtt a zsírátültetés sebészi eljáráshoz hozzákezd.

1.Van-e valamilyen egészségügyi állapotunk, betegségünk, vagy gyógyszer allergiánk, melyről tudnia kell?

2.Volt-e korábban valamilyen műtétünk?

3.Milyen gyógyszereket, vitaminokat, gyógynövény kiegészítőket alkalmazunk jelenleg?

4.Hogyan állunk jelenleg a dohányzással, alkoholfogyasztással, élvezeti szerekkel?

5.Volt-e nem invazív kozmetikai beavatkozásunk?

6.Mit várunk a műtéttől pontosan? Mi a legfontosabb motiváció?

Sebészünk arra is megkérhet, hogy mutassuk meg a tükörben pontosan, hol szeretnénk változást elérni.

Fényképeket készít és értékeli egészségügyi állapotunkat, méréseket végezhet, s megmutathatja a számítógépen, milyen eredményre is lehet számítani.

Felméri az egészségügyi kockázatokat.

Értékeli a bőr rugalmasságát.

A lehetőségek közös átbeszélésével ajánlhat kezelést, amelynek várható kimenetelén túl a kockázatokat és a lehetséges komplikációkat is megvitatja velünk. Ugyanígy fontos beszélni arról is, milyen érzéstelenítés alkalmazható esetünkben.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Hogyan végzik a zsírátültetést?

Mire számítsunk zsírátültetés után?

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.