2024. 01. 22. - 11:00

Bármit bárhol lejátszik, tornázni is segít egy új otthoni robot

Bármit bárhol lejátszik, tornázni is segít egy új otthoni robot

Remek fogadtatást kapott a Samsung gömb alakú mesterséges intelligencia robotja a CES 2024 technológiai tárlaton. Ez az okos otthoni eszköz bárki mindennapjait megkönnyíti.

Bemutatták a Las Vegas-ban megrendezett CES 2024 technológiai kiállításon a Samsung gömb alakú mesterséges intelligencia robotját. Az okos eszköz a padlón, a falakon és egyéb helyeken is képes videók lejátszására beépített kivetítője segítségével.
 
Ennél azonban természetesen sokkal többet tud a Ballie nevű robot. Új, átlátszó MicroLED kijelzőt kapott és úgy néz ki, mintha csak az LG kétlábú robotjának testvére lenne.
 
A robot teljeskörű otthoni asszisztens 
 
Ballie teljeskörű otthoni menedzser és asszisztens. Önállóan járja be a házat, figyeli a környezetet és ügyel rá, hogy ne maradjon bekapcsolva okoskészülék vagy eszköz. Óvja az embereket és a háziállatokat, azzal, hogy riasztásokat küld a tulajdonosoknak.
 
A mesterséges intelligencia-robot csatlakoztatható az intelligens eszközökhöz és készülékekhez, így a felhasználók válláról számos terhet levesz. A háztartási feladatokat megoszthatják a robottal. Olvasd el: Astro a legjobb otthoni megfigyelő robot
 
Bármit bárhol lejátszik, ellenőrzi a házat is az új otthoni robot
Bármit bárhol lejátszik, ellenőrzi a házat is az új otthoni robot
 
Ballie megjegyzi a rutinokat és a mintákat, így amikor legközelebb a tulajdonos tenni szeretne valamit - mondjuk egy adott órában felkapcsolni egy lámpát -, az MI robot már egy lépéssel előtte jár és be- vagy kikapcsolja azt helyette.
 
Az okos eszköz folyamatosan tanul, ez az egyik olyan funkció, amely a felhasználó igényeihez igazítja a robotot.
 
A Samsung a CES 2024 kiállításon a Ballie egyéb funkcióit is ismertette. A padlón önállóan sikló mesterséges intelligencia-robot a bejárati ajtó kinyitásakor üdvözli a tulajdonosokat és a lábtörlő helyett egy üdvözlő üzenetet vetít ki a padlóra.
 
Hangulatot teremt, informál és mindenben kisegít
 
A Ballie bármilyen otthoni tevékenységhez képes hangulatot teremteni, legyen szó sportolásról, munkáról vagy pihenésről - a hangulathoz illő zenét játssza le, növeli vagy csökkenti a lámpák fényerejét, attól függően, miként tanulja meg a felhasználók mintáit.
 
Az MI robot automatikusan válaszol a telefonhívásokra is, ha a tulajdonosok túl elfoglaltak ahhoz, hogy felvegyék a telefont. Közel gurul hozzájuk, így a tulajdonosok beszélgethetnek a hívóval és hallhatják válaszaikat a beépített hangszórókon keresztül.
 
A Ballie megjeleníti az aktuális híreket és eseményeket, beleértve az időjárást egy tetszőleges felületen. A beépített kivetítő, szenzorok és kamerák miatt a Samsung mesterséges intelligencia robotja méretes monitorrá vagy képernyővé válhat, amelyet munkában és iskolában is lehet használni.
 
A robotot elég csupán a kívánt felületre helyezni, ezzel máris kiterjeszthető a felhasználók számítógép képernyője a falra, padlóra vagy bármely más felületre.
 
A felhasználók ezután tovább dolgozhatnak vázlataikon, böngészhetnek az interneten és akár válthatnak is a munkahelyi hívások és megbeszélések között a projektor segítségével.
 
 
A Samsung 2020-ban mutatta be először a guruló mesterségesintelligencia-robotot a CES 2020 során, azóta azonban igazán hatékony otthoni menedzserré és mesterséges intelligencia-társsá fejlődött, immár Ballie néven.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.