2023. 01. 16. - 10:30

Tovább élnek a jól hidratált emberek

Tovább élnek a jól hidratált emberek

A megfelelő hidratáltság a hosszú és egészséges élet kulcsa – mutattak rá a szakemberek. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy mennyi folyadékot iszunk.

Nagyon fontos odafigyelni arra, mennyi folyadékot fogyasztunk. Aki megfelelő mennyiséget visz be szervezetébe, az jó eséllyel tovább él.
 
Erre a következtetésre jutott egy új tanulmány, mely szerint a felnőttek, akik sok vizet isznak, valószínűleg lelassítják az öregedési folyamatot és megelőzik olyan krónikus betegségek kialakulását, mint a szívelégtelenség és a cukorbetegség.
 
A tanulmányt az Egyesült Államok Orvostudományi Kutatóintézete (National Institutes of Health) végezte el. Több mint 11 ezer felnőtttől gyűjtött adatokat használt fel a vér nátriumszintjének nyomon követésére – ez ugyanis emelkedik, ha a folyadékbevitel csökken.
 
viz_mennyiseg_1
 
A magasabb nátriumszinttel rendelkezőknél 64 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakultak ki krónikus betegségek és hunytak el fiatalon.
 
„Az eredmények azt sugallják, hogy a megfelelő hidratálás lelassíthatja az öregedést és meghosszabbíthatja a betegségmentes életet” – mondta el dr. Natalia Dmitrieva, a tanulmány vezető szerzője.
 
Az eBioMedicine folyóiratban megjelent kutatás korábbi tanulmányok eredményeit támasztja alá, amelyek arra utalnak, hogy az alacsonyabb hidratáltság számos egészségügyi problémát okozhat.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.