2009. 01. 19. - 06:40

4. Tardi Hurkatöltő és Készítő Verseny

4. Tardi Hurkatöltő és Készítő Verseny
A jelentkezők 3 kg főtt darált (fej, máj, hús) belsőséget kapnak vegyesen valamint 4,5 kg "aba" lében, valamint "nem aba" lében főtt rizst tetszés szerinti arányban.

A többi fűszert és egyéb kelléket (bél, hurkatöltő, pirított hagyma stb.) minden jelentkező magának biztosítsa.
A kész hurkából 3 kg-ot köteles kóstolójegy ellenében kóstoltatni a közönséggel.
A kóstoltatáshoz szükséges műanyag edényekről, kenyérről, savanyúságról a rendezőség gondoskodik.


A hurka abálásához sütéséhez a rendezők helyet biztosítanak. Ezen a versenyen több sütőkemencét állítunk fel mint tavaly és időrendi sorrendet fogunk kérni mindenkitől a gyorsabb sütés érdekében. A szakmai zsűri értékes díjakat oszt szét, valamint kiosztja a Tardi Hurkamester címet is.


A verseny helyszíne: Tard, Faluház (fűtött helyiség)
Jelentkezési feltételek: bárki jelentkezhet, aki
- megfizeti a 3500 Ft-os nevezési díjat,
- elfogadja a verseny szabályait,
- Nevezési határidő: 2009. Február 12. 12.00 óráig

Házilag készült savanyúságok versenye
A savanyúságot nem a helyszínen kell készíteni, hanem házilag otthon, csak a megfelelő mennyiséget kell (fajtánként 2 db 1 l-es üveggel) átadni a zsűrinek bírálatra.
- A versenynek nincs nevezési díja.
- Nevezési határidő: 2009. február 14. 9.00 óráig, a helyszínen

Forraltbor készítő verseny
Fajtánként 1 litert(ezt a helyszínen kell elkészíteni, minden szükséges eszközt hozni kell)
- A versenynek nincs nevezési díja.
- Nevezési határidő: 2009. február 14. 9.00 óráig, a helyszínen

 

Második Magyar Szalonna Fesztivál - kiemelt rendezvény
Egy ország ismerheti meg szalonnakülönlegességeinket.
A verseny 2 kategóriából áll:
1. Amatőrök: bárki egyénileg indulhat.
2. Vállalatok, vállalkozók: a vállalat megbízott képviselője és annak csapata mutatja be a gyár szalonna készítményeit.


Minden jelentkezőtől kb. 50-80 dkg szalonnát várunk, bármilyet (csécsi, abált, toka, angol, mangalica, erdélyi, füstölt, kenyér... stb.)
- Nevezési határidő: 2009. február 14. 9.00 óráig kérjük leadni a helyszínen a szalonnákat a zsűrinek elbírálásra. Átvételkor a szalonnák sorszámot kapnak ami alapján a zsűri bírálni fog. Minden magán nevezőtől 1000 Ft nevezési díjat kérünk, amiért cserébe 2 db kóstolójegyet adunk. Minden vállalat és vállalkozó fajtánként 2000 Ft nevezési díjat kérünk, ami a zsűri és a szervezési munkák dotálását szolgálja. A zsűri arany, ezüst, bronz érmeket oszt ki, valamint értékes tárgyjutalmat, valamint a legjobb szalonna készítőjét „szalonnák királya-királyok szalonnája" címmel tüntetjük ki, ezen cím és a hozzá járó oklevélen kívül 30000 Ft értékű üdülési utalványt adunk, amit a Választ6 panzióban használhatnak fel Bogácson.
Jelentkezni lehet: Tardi Polgármesteri Hivatalban vagy a mngsz-eszakbukki.fw.hu oldalról letöltött jelentkezési lap kitöltésével, amit e-maiba el lehet küldeni a valaszt6@freemail.hu-ra vagy postán 3412 Bogács Fürdő út 2-re.
Ugyanerre a címre kérjük feladni postai utalványon a nevezési díjat is.


Program:
2009. február 14.
08.00 4. Tardi hurkatöltő és készítő verseny
10.00 3. Házilag készült savanyúságok versenye
10.00 3. Forraltbor készítő verseny
10.00 Második Magyar Szalonna Fesztivál

 

valaszt6.fw.hu

Étterem Online


Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.