A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában

A programokról:
A három napos rendezvény során a látogatók megismerhetik történelmünk kiemelkedő momentumait, ételeit, italait: a Honfoglalástól egészen napjainkig.
Az egyes korok kulturális, és gasztronómiai bemutatása mellett évről évre egy kiemelt téma kerül a középpontba. Ez 2008-ban a Reneszánsz volt.
Az idén, az alcímként is szereplő: Hal a Magyar konyhában a fő téma. Az esemény alatt lezajló halászati konferencia célja is az, hogy megismertesse a részvevőket a HAL szerepével, az egészségtudatos táplálkozásban, valamint igyekeznek felkelteni a fogyasztók figyelmét a kiemelkedő minőségű magyar élelmiszerek, és alapanyagok iránt is.
Programok, érdekességek felsorolása, a teljesség igénye nélkül:
Halból készült ételek bemutatása, óriás bogrács, halászcsárda, cigányzene, őstermelők termékeinek kóstoltatása, 12-15, többek között délvidéki, szerb, cigány, sváb, és bunjevaci lakodalmas csapatok vetélkedése: igazi látványosság: menyasszony, vőlegény, vőfély, lakodalmas zenekar, és násznép részvételével! Magyar régiók főzőpárbaja, és a régióra jellemző népművészeti bemutatók, nemzetiségek főzőpárbaja, vásári kavalkád, kézműves műhelyek, hazai gyártású sörök, magyar borutca, biotermékek, kulturális műsorok, Szolnoki Szimfonikus zenekar koncertje (népszerű zenekari, és operett részletek)
Étterem Online - www.etterem.us
Szólj hozzá a fórumon!