2009. 03. 16. - 11:36

Bagolyvár Étterem, Budapest

Bagolyvár Étterem, Budapest
Először Gundel Károly nyitott éttermet az ódon, erdélyi-stílusú épületben 1913-ban. A nagyszerű éttermes ekkor elhatározta, hogy a Gundel étterem szomszédságban családi jellegű éttermet nyit az Állatkert látogatói számára. Az étterem azért kapta ezt a különös nevet, mert helyén egy zegzugos faépület emelkedett, amelyben hajdan akár baglyok is lakhattak.

Budapest további éttermei->Kattints!

A családias hangulatú vendéglő azóta többször is megújult, legutóbb 1993-ban nyitott újra, s azóta kedvelt étkező helye számtalan törzsvendégének és az átutazó vendégeknek egyaránt. Az alapgondolat egyszerűen nagyszerű: azok az ízek és ételféleségek, amelyek végigkísérik az életünket, többnyire nőkhöz kötődnek - édesanyához, nagymamához, dajkához. A Bagolyvár azon kevés vendéglők egyike a nagyvilágon, ahol kizárólag nők dolgoznak.

 

Az étterem legfőbb értékei ezek a hölgyek, akik megtervezik az étlapot, beszerzik az élelmiszereket, főznek, felszolgálják az ételeket, italokat és hagyományos magyar vendégszeretettel veszik körül a vendégeket.a bájos és nagy szakértelmű Sándor Zsuzsanna üzletvezető, valamint a kiváló tehetségű Németh Andrea konyhafőnök vezetésével.

Az étteremben kb.85 vendég számára van hely, jó idő esetén a kerthelyiségben ugyanennyi vendég étkezhet kényelmesen. Áraink a szolid eleganciájú berendezéshez és ételek minőségéhez képest kimondottan barátinak mondhatók.

Sok levelet és szóbeli kommentárt kaptunk a nyitás óta a Bagolyvár kizárólag nőkből álló csapatát illetően, de a legjobb megjegyzés az volt, amit egy debreceni társaság tett. Az illetők ugyanis panaszt tettek amiatt, hogy nem is kizárólag hölgyek dolgoznak a Bagolyvárban, mert a cimbalmos férfi!

 

Az étlap napról napra változik, mint egy "privát" otthonban. Minden nap más, friss "házi konyha" specialitás, szezonális ételkülönlegesség kerül az asztalra. A forró levest tálakban szervírozzák, ily módon a vendég többször is vehet belőle. A tésztát legtöbbször közvetlenül a sütőből hozzák az asztalokhoz. Étvágygerjesztőnek falusi kenyeret szolgálnak fel fűszeres házi tejföllel.

Az italválaszték is olyan, mint az étlap: egyszerű, de gondosan megválogatott. A Gundel saját borászatából származó borokon kívül más magyar vörös- és fehérborokat kínálunk - kancsóból vagy poharanként is. Aperitifnek vagy digestifnek, étkezés utánra a Gundel saját barackpálinkájával csábítgatjuk vendégeinket.

 

Forrás: www.bagolyvar.com - Étterem Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum


 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.