2007. 06. 30. - 20:28

Bajai Halászlé - Étterem - Gasztronómia

Bajai Halászlé - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - A Bajai halászlét hagyományosan férfiak készítik szabadtűzön, bográcsban.
A halászlé alapja a ponty, de adható hozzá például törpeharcsa, csuka vagy kárász. Személyenként 1/2 kg halat számítunk. Speciális metélt tésztával tálaljuk, az egykori halászlegények recpetje szerint.

Hozzávalók (1 kg halhoz):
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 púpozott evőkanál finomra őrölt paprika, só
- cseresznyepaprika
- 1,2 liter víz
- személyenként 10 dkg Bajai halászlé tészta

Elkészítés:
A megtisztított halat két órával a főzés előtt feldaraboljuk, beirdaljuk és besózzuk. Az apróra vágott hagymával összekeverjük a haldarabokat a bográcsban, és minden kiló halhoz 1,2 liter vizet számítva felöntjük. Nagyon erős tűzön főzzük. Amikor lobogva forr, beleszórjuk a törött-paprikát, kóstolás után pedig ízlés szerint sózzuk. ( A cseresznyepaprikát már főzés megkezdése előtt beledobhatjuk). A törött-paprikával 1/2 órát főzzük úgy, hogy állandó erős forrásban legyen. Kifőzőtt, metélt, bajai halászlé-tésztával tálaljuk.



Szólj hozzá a fórumon!: Bajai Halászlé - Étterem - Gasztronómia

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz


A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.