2009. 05. 22. - 10:20
Epres álom: Eperkrémleves friss mentával
Mindenki kedvence, a tavaszi napsütés egyik első ajándéka. Mennyei csemege a hideg hónapok után kiéhezett szemnek, szájnak.
Eperkrémleves friss mentával
Hozzávalók:
# 30 dkg friss eper,
# 5-6 mentalevél,
# 2 dl tejszín,
# 5 dl tej,
# 1 evőkanál cukor,
# 2 evőkanál méz,
# 2 tojásfehérje
Hozzávalók:
# 30 dkg friss eper,
# 5-6 mentalevél,
# 2 dl tejszín,
# 5 dl tej,
# 1 evőkanál cukor,
# 2 evőkanál méz,
# 2 tojásfehérje
Elkészítés: A megtisztított eperből néhány szép szemet félreteszünk, a többit összeturmixoljuk. A pépet fedő alatt kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Forrás után rögtön levesszük, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a felhabosított tejszínt. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. A hideg leves tetejére kis felhőket rakunk belőle tálalás előtt. A mézet és az apróra vágott mentalevelet akkor tesszük bele, amikor a leves langyos. Egész mentalevéllel és egész szem eperrel díszítjük.
Megjegyzés:
A tojáshabot tálalás előtt max fél órával készítsük el, tartsuk hűtőben.
Étterem Online - www.etterem.us
Szólj hozzá a fórumon!