2007. 05. 17. - 22:39
Étterem - Gasztronómia - Nyírségi gombócleves - A Svájci Lak ajánlata

Étterem - Gasztronómia - A nyíregyházi Svájci Lak étterme arra törekszik, hogy vendégei a környék legnemesebb gasztronómiai hagyományaival ismerkedhessenek meg:

Nyírségi gombócleves a Svájci Lak ajánlata - Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő
A vajat felolvasztjuk, a kockára vágott borjúhúst megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, borsót és a szeletekre vágott gombát. Így picit pároljuk, majd vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük fehérborssal és szerecsendióval és fél citrom levével.
Még fő a leves, elkészítjük a burgonyagombócot. Megfőzzük a burgonyát, majd hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a lisztet, keményre gyúrjuk.
Majd gombócokat készítünk, amit hozzáadunk a majdnem megfott leveshez és készre főzzük. A tűzről levéve legírozzuk a simára kevert tejszínnel és tojássárgájával.
Tálaláskor meghintjük frissen vágott petrezselyem zölddel és díszítésnek citromkarikát adunk hozzá.
Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Nyírségi gombócleves - A Svájci Lak ajánlata
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz