2007. 05. 26. - 15:33

Étterem - Gasztronómia - Nyitott pince napok a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával

Étterem - Gasztronómia - Nyitott pince napok a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával
Étterem - Gasztronómia - Az elmúlt másfél évtizedben a bor Magyarországon divattá vált. A híres borokban az értők többet látnak a kellemes ízű nedűnél, mintegy szimbolikus jelentést tulajdonítanak annak, egy magasabb életnívóval kapcsolják össze.
A borgasztronómia külföldön vezető helyet foglal el a rendszeresen túrázók programjaiban, nálunk viszont - a néhány helyen tapasztalható kivételtől eltekintve - mindez még esetleges és csak szűk kört érint. Ennek egyik oka az információk és a megfelelő alkalmak hiánya, ahol a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhatnak. Erre szolgálnak a különféle borfesztiválok, amelyek azonban nem nyújtják azt a közvetlen élményt, amit a bor szülőhelyével való találkozás jelenthet. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. A bor bizalmi termék, ezért nagyon fontos a legjobb pincékbe elvezetni a látogatók első körét, akik majd hírvivői lesznek, ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó új világnak. A Nyitott Pince Napok arra vállalkozik, hogy a média révén népszerűvé tegye a pincelátogatást, hogy becsábítsa a látogatókat a hordók világába, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a látogatók később szájhagyomány útján terjesszék élményeiket, melynek eredményeként az arra érdemes pincék "búcsújáró" helyekké válhatnak. A borturizmus népszerűsítésére alakult 2001-ben - a ma már közel száz pincét tömörítő - Nyitott Pincék Szövetség, amely a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával hagyományteremtő szándékkal második alkalommal hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a

NYITOTT PINCE NAPOKAT.

Május 26-27-28-án a programban részt vevő valamennyi pince azt vállalja, hogy
- 9 óra és 19 óra között nyitva tart,
- a gazda, vagy a borhoz értő személyzet fogadja a vendégeket és
a vendégek 50 %-os kedvezménnyel kóstolhatják meg a pince borait és a pincénél vásárolt borok árából is kedvezményt kapnak. A rendezvény időpontjának kiválasztását az 1996 óta immáron 12 alkalommal megrendezett, népszerű Pünkösdi Bortúra - Nyitott Pincék rendezvénysorozat inspirálta, amely sok száz borász számára tette lehetővé a találkozást és bemutatkozást, és borkedvelők ezrei számára az ismerkedést a magyar borkultúra értékeivel és a legjobb magyar borokkal. A "Nyitott Pince Napok" célja, hogy minden évben - hasonlóan a "Torkos csütörtök"-höz - legyen egy könnyen megjegyezhető időpont (Pünkösd), amikor a pincék látogatókat fogadnak, s amelyre a bort kedvelők bizton számíthatnak az ország egész területén. Így évről-évre egyre többen lehetnek részesei ennek a kellemes időtöltésnek, amely a kulináris élvezeteken túl az ismereteket is bővíti és elmélyíti a barátságot a bort készítők és fogyasztók között. Kiadványunkban borvidékenkénti csoportosításban tüntetjük fel azoknak a pincéknek az adatait, amelyek 2007. május 26-27-28-án csatlakoztak a Nyitott Pince Napok rendezvényéhez. Minden kedves túrázónak kellemes időtöltést és jó kóstolást kívánunk.


További információk:
Bacchus Arts Stúdió - Nyitott Pincék Szövetség
1014 Budapest Szentháromság tér 6.
E-mail: info@nyitottpince.hu, postmaster@bacchusarts.t-online.hu
Honlap: www.nyitottpince.hu


Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Nyitott pince napok a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz


A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.