2007. 06. 02. - 06:47

Fűszeres csirkefasírt - Étterem - Gasztronómia

Fűszeres csirkefasírt - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Nyáron szervezetünk valahogy nem kívánja annyira a zsírdúsabb ételeket, a marha- vagy sertéshúsok fogyasztását. Annál lelkesebben választjuk a könnyedebb baromfihúsokat: a csirkét vagy a pulykát. Natúr, roston sütve, esetleg töltve, fűszeres lében pácolva, marinírozva, sok-sok gyümölcs, saláta, zöldség kíséretében.
Fűszeres csirkefasírt

• 500 g darált csirkehús
• 3 újhagyma, finomra vágva
• 20 g finomra vágott friss korianderlevél
• 2 fokhagymagerezd, összezúzva
• 3/4 teáskanál Cayenne-bors
• 1 tojásfehérje, kissé felverve
• 1 evőkanál olaj
• 1 citrom, félbevágva

1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra (gázsütőnél 2-3. fokozat). Keverjük össze a hozzávalókat, kivéve az olajat és a citromot, ízesítsük sóval, borssal, és formáljunk belőle 4 húspogácsát. Hűtsük be 20 percre főzés előtt.

2. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes láng felett, tegyük bele a húspogácsákat, süssük mindegyik oldalát 5 percig,
vagy amíg megbarnul és jól átsül.
3. Facsarjuk rá a citromlevet a megsült húspogácsákra, papírtörlőn itassuk le az olajat.

Szólj hozzá a fórumon!: Fűszeres csirkefasírt - Étterem - Gasztronómia

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz


A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.