2007. 09. 13. - 06:45

Hagymanap 2007. szeptember 15. - Étterem - Gaszronómia

Hagymanap 2007. szeptember 15. - Étterem - Gaszronómia
Étterem - Gaszronómia - Csongrád megyében a vörös- és fokhagyma termesztése ismert hagyományokkal rendelkezik. A nélkülözhetetlen fűszernövény kitermelte a maga „specialistáit". Voltak akik kizárólag ezzel a növénykultúrával foglalkoztak, gondoljunk csak a Makói hagymatermesztőkre.


Makón, ezen a napon bepillanthatnak a hagymások életébe, kipróbálhatják a hagymapucolást, fokhagymafüzér készítését, de az ínyencek hagymás ételeket is kóstolhatnak. Mindezek mellett megtudhatják, milyen hiedelmek és népi gyógymódok kötődtek a hagymához.

A rendezvény 12 órakor kezdődik a skanzenben a makói hagymatermesztő házánál.


Programok:

a makói hagyma történetének rövid bemutatása
a hagymatermesztés rejtelmei (a növényápolás, betakarítás hagyományos eszközei és használatuk)
vendégeink kipróbálhatják a hagymapucolás, fokhagymafűzés módszereit
(ajándék az elkészült füzér)

kézműves foglalkozás, játszóház
a hagyma szerepe a népi gyógyászatban és hiedelmekben
és végül megkóstolhatják a fokhagymakrém-levest, töltött hagymát a Kemencés Csárda jóvoltából
A rendezvény ideje alatt dél-alföldi tekerőmuzsikát és alföldi dalokat hallgathatnak.



Információ: Tel: 62/275-133 (103, 104, 121-es mellék)
e-mail: info@opusztaszer.hu

Forrás: www.opusztaszer.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Hagymanap 2007. szeptember 15. - Étterem - Gaszronómia

További étterem és gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem és gasztronómia webcím és linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.