Hal a tortán receptek: Szalontai Szilvi - Zöldcurrys csirke leves
Hal a tortán receptek - Szalontai Szilvi a Hal a tortán műsorában előételként Zöldcurrys csirke levest tálalt fel. Itt a receptje - próbáld ki te is!
Zöldcurrys csirke leves
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 10 dkg zöldborsó (lehet mirelit is), 10 dkg Portobello gomba, 1 paradicsom, 1 zacskó zöld currypaszta, 1 l víz, 4 dl kókusztej, 1-2 marék paradió, friss korianderzöld (helyette lehet petrezselyemzöld is)
A csirkemellet megmosom, kis kockákra vágom, megsózom, jól elkeverem, hogy mindenütt érje a só. A gombát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A paradicsomot is felkockázom. Egy fazékban kis olajat hevítek, megpirítom benne a csirkekockákat. Ha kész, hozzáadom a gombát, a paradicsomot és a zöldborsót, jól elkeverem, majd belekeverem a currypasztát is. Ekkor felöntöm a vízzel, sózom, és fedő alatt kis lángon készre főzöm. Mikor a zöldségek megpuhultak, elzárom a lángot. Tálaláskor felöntöm a kókusztejjel, pirított paradiót és felaprított korianderleveleket szórok a tetejére, és élvezem a konyhában felszálló finom korianderillatot.
B. Tóth László menüje - Hal a tortán [Recept - Étterem - Gasztronómia]
Fásy Ádám és Ády levese [Hal a tortán recept]
Hal a tortán recept: Cooky receptje - Töltött paprika
Forrás: halatortan.hu - Étterem Online
