2007. 09. 02. - 15:47

Haluskafesztivál - Sztrapacskafőző fesztivál - Étterem - Gasztronómia

Haluskafesztivál - Sztrapacskafőző fesztivál - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Mi is az a haluska?
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a "tót atyafiak" jellegzetes étele.
Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki.
Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. 2007. szeptember 8. szombat

A főzőverseny
A versenyen 2-3 fős csapatok indulhatnak korra nemre való tekintet nélkül, de akár családi vállalkozásban is. Részvételi díj nincs. A csoportoknak a főzéshez szükséges nyersanyagot és eszközöket kell magukkalhozniuk.
A nevezéshez szükséges jelentkezési lapot ide kattintva lehet letölteni.

Programok
10:00 Vendégvárás

10:30 A főzőversenyre jelentkezők regisztrálása

11:00 Sztrapacskafőző verseny

15:00 Folklór műsor

16:00 "Haluskák találkozója" - várjuk a Haluska nevűek jelentkezését

17:00 A főzőverseny értékelése, díjkiosztás

18:00 Tombolahúzás

19:00 Haluskaszaggató táncház



Kísérő programok

Kézműves Kirakodóvásár
Háztáji Piac - sok finomsággal
Hagyományőrző játszóház, Kézműves foglalkozás, Gyermek ringlispíl
Sétakocsizás, Könyvvásár, Zsákbamacska
BÜFÉ
A program ideje alatt megtekinthető a Viselettörténeti Babamúzeum, Tájház és Alkotóház

Töltsenek egy hosszú hétvégét Vanyarcon, szerettel várjuk Önöket a Haluskafesztiválra!


Szólj hozzá a fórumon!: Haluskafesztivál - Sztrapacskafőző fesztivál - Étterem - Gasztronómia

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.