2009. 02. 24. - 11:58
Hotel Silver ajánlata: Finomfüves csirkemellfalatkák zöldségekkel sütve, cukkínis tócsni talpon, fokhagymamártással
A Hotel Silver Hajdúszoboszló ajánlata: Finomfüves csirkemellfalatkák zöldségekkel sütve, cukkínis tócsni talpon, fokhagymamártással
Próbálja ki!
Hotel Silver további receptajánlatai!
Finomfüves csirkemellfalatkák zöldségekkel sütve, cukkínis tócsni talpon, fokhagymamártással (február)
Hozzávalók 4 személyre:0,8 kg csirkemell,1 csokor friss fűszernövény (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)só, őrölt fehérbors, őrölt gyömbér, 1dl olivaolaj, 10 dkg bébikukorica, 1db padlizsán, 1db kaliforniai paprika, 2db főtt répa,15 dkg gomba,2 db újhagyma, ételízesítő.
Tócsnihoz:1 db cukkíni,1 db nagyobb méretű tisztított burgonya,1 gerezd fokhagyma,1 csokor p.zöld apróra vágva,10 dkg liszt, só, ételízesítő, friss bors,2dl tej, olaj a sütéshez
Mártáshoz:5 dkg vaj,5 dkg liszt,3dkg fokhagyma,05 dl tejszín,2dl csontlé,1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld.
A csirkemellet 2×2 cm es kockákra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük őrölt fehérborssal és őrölt gyömbérrel, majd az apróra vágott friss fűszernövényekkel. A zöldségeket szintén 2×2cm-es darabokra vágjuk. Forró olívaolajos serpenyőben a csirkekockákat elősütjük( kb 2 percig), majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, megszórjuk ételízesítővel, és együtt pirítjuk még 2 percig. Majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A meghámozott burgonyát és a megmosott cukkínit, sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk egy egész tojást adunk hozzá, zúzott fokhagymát egy kevés tejet és lisztet. Így egy sűrű palacsinta tészta jellegű masszát kell kapnunk, amit palacsintasütőben kell kisütni. Fokhagymamártás: fokhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, együtt pirítjuk, felengedjük csontlével, sózzuk, petrezselyemzöldet adunk hozzá, tejszínnel dúsítjuk és jól kiforraljuk. A tányérra rakjuk a cukkínis tócsnit, ráhalmozzuk a zöldséges csirkét és meglocsoljuk a mártással. Díszíthetjük friss fűszernövényekkel.
Hozzávalók 4 személyre:0,8 kg csirkemell,1 csokor friss fűszernövény (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)só, őrölt fehérbors, őrölt gyömbér, 1dl olivaolaj, 10 dkg bébikukorica, 1db padlizsán, 1db kaliforniai paprika, 2db főtt répa,15 dkg gomba,2 db újhagyma, ételízesítő.
Tócsnihoz:1 db cukkíni,1 db nagyobb méretű tisztított burgonya,1 gerezd fokhagyma,1 csokor p.zöld apróra vágva,10 dkg liszt, só, ételízesítő, friss bors,2dl tej, olaj a sütéshez
Mártáshoz:5 dkg vaj,5 dkg liszt,3dkg fokhagyma,05 dl tejszín,2dl csontlé,1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld.
A csirkemellet 2×2 cm es kockákra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük őrölt fehérborssal és őrölt gyömbérrel, majd az apróra vágott friss fűszernövényekkel. A zöldségeket szintén 2×2cm-es darabokra vágjuk. Forró olívaolajos serpenyőben a csirkekockákat elősütjük( kb 2 percig), majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, megszórjuk ételízesítővel, és együtt pirítjuk még 2 percig. Majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A meghámozott burgonyát és a megmosott cukkínit, sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk egy egész tojást adunk hozzá, zúzott fokhagymát egy kevés tejet és lisztet. Így egy sűrű palacsinta tészta jellegű masszát kell kapnunk, amit palacsintasütőben kell kisütni. Fokhagymamártás: fokhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, együtt pirítjuk, felengedjük csontlével, sózzuk, petrezselyemzöldet adunk hozzá, tejszínnel dúsítjuk és jól kiforraljuk. A tányérra rakjuk a cukkínis tócsnit, ráhalmozzuk a zöldséges csirkét és meglocsoljuk a mártással. Díszíthetjük friss fűszernövényekkel.
A Hotel Silver Hajdúszoboszló ajánlata: Finomfüves csirkemellfalatkák zöldségekkel sütve, cukkínis tócsni talpon, fokhagymamártással