2009. 02. 16. - 07:49

Hotel Silver ajánlata: Fokhagymás petrezselymes kagyló

A Hotel Silver Hajdúszoboszló ajánlata: Fokhagymás petrezselymes kagyló

Próbálja ki!
Hotel Silver további receptajánlatai!

Fokhagymás petrezselymes kagyló
Hozzávalók 4 személyre:1.6 kg friss fekete kagyló(bármelyik nagy áruházban beszerezhető)5 dkg fokhagyma,2 csokor petrezselyem zöld apróra vágva, só ,frissen őrölt bors,1.5 dl fehérbor,5dkg vöröshagyma, olíva olaj,2db hosszú bagett vagy 4 db ciabatta kenyér.


A nagyon jól átmosott, mindenféle szennyeződéstől megtisztított kagylókat átvizsgáljuk ,mert amelyik ki van nyílva az nem jó. A tisztításhoz a legpraktikusabb módszer folyóvíz alatt fém dörzsivel súrolni a kagylót, fáradtságos módszer de a friss kagyló ízét nem pótolja az előre lefagyasztott mirelitte íze. Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban kevés olíva olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kagylókat, petrezselyem zöldet, reszelt fokhagymát, fehérbort, sót, borsot, lefedjük és néha megrázogatva 10 perc alatt készre főzzük. Amelyik kagyló nem nyílt ki azt ki kell dobni. Ropogós bagettet vagy kicsit újramelegített ciabatta kenyeret kínálunk hozzá, amivel ragyogóan ki lehet mártogatni a főtt kagyló levét.


Hotel Silver ajánlata: Fokhagymás petrezselymes kagyló


Hotel Silver ajánlata: Fokhagymás petrezselymes kagyló

Szobafoglalás!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.