Hotel Silver ajánlata: Mézzel sütött körte, mandulás túrógombóccal
Próbálja ki!
Hotel Silver Hajdúszoboszló!
Mézzel sütött körte, mandulás túrógombóccal
Hozzávalók 4 személyre: 4db körte, 1,5dl méz, 1 rúd egész fahéj, 3-4 db szegfűszeg, 3dkg szeletelt mandula, 10dkg étcsokoládé, porcukor,1 dl fehérbor
Túrógombóchoz: 25 dkg áttört tehéntúró,1 tojás,5 dkg búzadara, só, 5 dkg porcukor
Serpenyőben karamellizáljuk a mézet, közben a körtéket félbe vágjuk és karalábé vájóval eltávolítjuk a magházat, kis talpakat vágunk neki, majd belehelyezzük a serpenyőbe. Kis lángon roppanósra pároljuk a körtéket, közben locsolgathatjuk vízzel, vagy kevés fehérborral. A hozzávalókból fél órás pihentetéssel elkészítjük a gombócokat, amiket sós lobogó vízben kifőzünk, majd leszűrünk, és pirított mandulába forgatunk. A tányér közepére helyezünk két félbevágott körtét, és a kiemelt magház helyére kerülnek a mandulás túrógombócok, majd a gombócokat átvonjuk, gőz fölött olvasztott étcsokoládéval, amelyhez egy kevés vajat is adtunk, az egészet megszórjuk porcukorral és mentával díszítjük.
Hotel Silver ajánlata: Mézzel sütött körte, mandulás túrógombóccal