2009. 01. 15. - 07:55

Hotel Silver ajánlata: Túróci sajtos sertéscsülök

A Hotel Silver Hajdúszoboszló ajánlata: Túróci sajtos sertéscsülök

Próbálja ki!
Hotel Silver Hajdúszoboszló!

Túróci sajtos sertéscsülök

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg sertéscsülök, só,5dkg zúzott fokhagyma, őrölt kömény, őrölt fekete bors, 5dkg juhtúró, 3dl tejföl, 10dkg reszelt sajt, 1 kg héjában sült burgonya, étolaj, 1 csokor petrezselyemzöld ,1 csokor friss kapor.


A sertéscsülköt előző nap kicsontozzuk, fűszerezzük, és kevés olajjal meglocsolva éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 170-180 fokos sütőben alufóliával letakarva 2 óráig sütjük, majd a fóliát eltávolítva a bőrét megpirítjuk. A csülköt hagyjuk kihűlni, majd1cm vastag és 3-4 cm hosszú hasábokra daraboljuk. Keverőtálba rakjuk a csülköt, ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal és zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a tejfölt és az áttört juhtúrót, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet és a finomra vágott kaprot, a reszelt sajt felét. A tepsit olajjal kikenjük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát, majd megszórjuk a reszelt sajt másik felével. 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük. A tisztított, kockázott burgonyát bő olajban kisütjük. Az elkészült csülökmetéltet felkockázzuk és a kisütött burgonyát mellé halmozzuk.

 


Hotel Silver ajánlata: Túróci sajtos sertéscsülök

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.