2009. 01. 02. - 10:58

Hotel Silver ajánlata: Zsályás kacsamell roséra sütve velesült édesburgonyával, friss ruccolával

A Hotel Silver Hajdúszoboszló ajánlata: Zsályás kacsamell roséra sütve velesült édesburgonyával, friss ruccolával

Próbálja ki!
Hotel Silver Hajdúszoboszló!

Zsályás kacsamell roséra sütve velesült édesburgonyával, friss ruccolával

------------------------------------------------------------------------------------
Hozzávalók 4 személyre:80 dkg bőrös kacsamell filé, zsálya, só, szárnyasfűszerkeverék, étolaj a pácoláshoz, 1,20 kg édesburgonya, frissen őrölt bors,5dkg liszt, 2dl csontlé, 20 dkg ruccola


A kacsamell bőrös oldalát éles késsel bekockázzuk, fűszerezzük, és annyi olajjal felöntjük amennyi ellepi, így pácoljuk 4 napig. A bepácolt húst az olajtól jól lecsöpögtetjük, mindkét oldalát serpenyőben elősütjük, tepsibe rakjuk, mellérakjuk a megtisztított 1 centisre felkarikázott, sózott, fűszerezett édesburgonyát és 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. A sütés után visszamaradt folyadékról a felesleges zsiradékot eltávolítjuk, csapott evőkanál liszttel megszórjuk, kevés vízzel vagy csontlével felöntjük jól kiforraljuk, leszűrjük. A kacsamellet felszeleteljük a velesült édesburgonyával, ruccolával és a mártással tálaljuk.

 


Hotel Silver ajánlata az ünnepekre: Zsályás kacsamell roséra sütve velesült édesburgonyával, friss ruccolával

Szobafoglalás!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.