Húsvéti ajánlat - Fokhagymás báránysült baconos zöldbabbal, velesült burgonyával
Próbálja ki!
Hotel Silver további receptajánlatai!
Fokhagymás báránysült baconos zöldbabbal, velesült burgonyával
Hozzávalók 4 személyre: 2 kg csontos báránycomb vagy lapocka, só, őrölt rozmaring, 6 dkg fokhagyma,1 db vöröshagyma, frissen őrölt bors,étolaj, 80 dkg közepes méretű tisztított burgonya, 1-2 szál friss rozmaring, kevés ételízesítő, 50 dkg mirelit ceruzabab,10 dkg csíkozott bacon.
A bárányt befűszerezzük rozmaringgal,borssal,ételízesítővel,3 dkg zúzott fokhagymával, sózzuk és olajjal lekenve 1 éjszakára érni hagyjuk.
A beérett húst egy nagy serpenyőben pár perc alatt elősütjük, tepsibe tesszük a vöröshagymával, rozmaringgal együtt ,kevés olajjal meglocsoljuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot 2 dl vízzel felöntjük, felforraljuk és a húsra öntjük. 160 -180 fokos sütőben alufóliával lefedve 1 órán keresztül sütjük, a fóliát levéve hozzáadjuk az egész burgonyát és együtt kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. A húst és a burgonyát többször át kell fordítani sütés közben. A bacont egy serpenyőben kisütjük, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, mirelit babot, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítővel ízesítjük és gyakran kavargatva 10 perc alatt készre pároljuk. A felszeletelt bárányt ezzel a babbal, burgonyával és saját levéből készült pecsenyelével tálaljuk, friss rozmaringgal díszítjük.
Szólj hozzá a Hotel Silver - Hajdúszoboszló fórumon!:
Hotel Silver**** Hajúszoboszló
