2009. 04. 09. - 06:01

Húsvéti ajánlat - Nyúlcomb vadasan zsemlegombóccal

A Hotel Silver Hajdúszoboszló húsvéti receptajánlata: Nyúlcomb vadasan zsemlegombóccal
Próbálja ki!
Hotel Silver további receptajánlatai!

Nyúlcomb vadasan zsemlegombóccal

Ezt az ételt az anyaghányad és a konyhatechnológia betartása mellett elkészíthetjük őzből, marhából, vadnyúlból, szarvasból, vadkacsából is.

Hozzávalók 4 személyre:1 kg csontos házinyúlcomb,10 dkg füstölt szalonna, 5dkg kristálycukor, 1 db vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 6 dkg zeller, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1db gomba, só,  kakukkfű, babérlevél, egész bors, 2dl fehérbor,1 db citrom,5 dkg mustár, 5 dkg liszt,5 dl tejföl,

Pácléhez: 10 dkg sárgarépa, 5dkg zeller,5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, 2dl fehérbor,1 dl valamilyen fehér gyümölcsecet(alma, fehérbor)

 

Zsemlegombóchoz: 4 db 1×1 cm kockára vágott, sütőben pirított zsemle, 20 dkg liszt, 1csomag petrezselyemzöld apróra vágva, 4 db tojás,1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna kocka.

A pácléhez a tisztított zöldségeket felöntjük 1 liter hideg vízzel, a fehérborral,felforraljuk,10 percig főzzük, hozzáadjuk az ecetet, jól lehűtjük és a húsra öntjük. Az így előkészített húsokat 3-4 napig érleljük. A pácolás után a húsokat kivesszük a léből, papírtörölközővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát kockázzuk, és egy lábasban kisütjük a zsírját, jó forró zsiradékban a combok mindkét oldalát pirosra elősütjük(5-6 perc) és kivesszük egy tányérra. A visszamaradt forró zsiradékban a tisztított felkarikázott zöldségeket aranybarnára pirítjuk a fűszerekkel együtt, hozzáadjuk a kristálycukrot és megkaramellizáljuk. Felöntjük fehérborral, beletesszük a combokat, a mustárt, a citrom héját és levét és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, sózzuk. Fedő alatt kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. A combokat kivesszük a léből, a levet pedig 2dl tejfölből tejfölös habarással sűrítjük. A jól kiforralt mártást szűrőn áttörjük, szűrjük és ha kell utóízesítjük.

 

A zsemlegombóchoz a szalonnát kisütjük, zsírjában vöröshagymát pirítunk üvegesre és ráöntjük a zsemlekockára. A zsemlekockákat összekeverjük a liszttel, petrezselyemzölddel, felvert egész tojásokkal, sóval, fűszerekkel és gyorsan összedolgozzuk, vigyázva arra hogy ne törjük össze kockákat majd (ha nem állna eléggé össze adjunk hozzá egy kevés vizet)4-5 cm átmérőjű gombócokat formázzunk belőle vizes kézzel. Sós ,bő lobogó vízben ,fedő alatt 10-12 perc alatt megfőzzük. A gombócok bekeverését csak akkor kezdjük el ha fő a víz. A kifőtt gombócokat hideg vízzel lemossuk. A megfőtt húsokat daraboljuk és a gombócokkal, és a bőséges mártással tálaljuk. Díszíthetjük tejföllel, citrommal, kakukkfűvel.


Szólj hozzá a Hotel Silver - Hajdúszoboszló fórumon!:
Hotel Silver**** Hajúszoboszló MCOnet Fórum


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.