2009. 04. 08. - 09:06

Húsvéti receptek: Báránycsülök rozmaringmártással

Ünnepeink sorában az egyik kiemelkedő ünnepünk a Húsvét, ami a keresztény egyházakban Krisztus feltámadásának ünnepe, egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Sorozatunkban húsvét hétfőig bezárólag minden nap egy receptötlettel kedveskedünk olvasóinknak. Várjuk a locsolókat együtt finomságokkal!

Még több húsvéti recept - Kattints!

 

Cikkünk folytatódik a hirdetés után!

Étterem Online

Báránycsülök rozmaringmártással

Hány személyre: 4-6

» 4 báránycsülök
» 20 dkg házi sonka
» 2 vöröshagyma
» 1 fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 2 dl bor
» 1 tyúkhúsleves kocka
» 2 csipetnyi só, néhány szem egész bors
» 1-2 babérlevél, 1 ág rozmaring
» Töltött burgonyához:
» 1 kg burgonya
» 1 szál póréhagyma
» 20 dkg márványsajt
» 5 dkg margarin
» csipetnyi őrölt szerecsendió
» parajpudinghoz:
» 50 dkg paraj
» 6 tojás
» 5 dkg liszt
» 1 kávéskanál sütőpor


A bárányhúst egy éjszakára bepácoljuk: fogunk egy üvegtálat, abba tesszük a húst, majd sóval, borssal megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, a rozmaringot, a felaprózott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a bort, és így a hűtőben állni hagyjuk. Másnap a sonka zsíros részét megpirítjük, leszűrjük, és ebben a zsíradékban sütjük meg a csülköket. Ezután jénaiba tesszük, hozzáöntjük a páclevet, és előmelegített sütőben megsütjük. A húst külön tálba tesszük, a szaftját pedig összekeverjük a tejszínnel, a borral, és az egészet felforraljuk. Ezt a mártást külön tálban tálaljuk.
Ezután elkészítjük a töltött burgonyát: A krumplit megtisztítjuk, majd anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, megsütjük. Eközben a póréhagymát felkarikázzuk, és a forró margarinban megpirítjuk úgy, hogy közben szerecsendiót adunk hozzá. A sonka megmaradt, sovány részét felcsíkozzuk, és a hagymához adjuk. Az időközben megfőtt burgonyából kivágunk egy darabot, és a tölteléket ide töltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és egy kis ideig sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon.
Végül elkészítjük a fokhagymás parajpudingot: Forró olajba tesszük az összepréselt fokhagymát, és a parajt. Ezeket összepároljuk, eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A parajt pépesítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a felvert tojásfehérjéket, és ízlés szerint vegetát szórunk bele. Az egészet összekeverjük, majd kiterítjük, akár egy piskótalapot, és így sütjük meg. Közvetlenül a sütés után, még forrón összetekerjük. Tálalásnál a töltött burgonyákat, a csülköt, és a parajpudingot egy tányérba tesszük, majd a rozmaringos mártással leöntjük őket.

 

Étterem Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.