Húsvéti receptek: Húsvéti kenyér
Ünnepeink sorában az egyik kiemelkedő ünnepünk a Húsvét, ami a keresztény egyházakban Krisztus feltámadásának ünnepe, egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Sorozatunkban húsvét hétfőig bezárólag minden nap egy receptötlettel kedveskedünk olvasóinknak. Várjuk a locsolókat együtt finomságokkal!
Még több húsvéti recept - Kattints!
Cikkünk folytatódik a hirdetés után!
Húsvéti kenyér
75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágot mandula (ebből lehet 4 szem keserűmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.
Elkészítés: A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. Megszórom egy kevés liszttel. A többi hozzávalót (egy fél tojást visszatartva) körben elosztom a liszten és az egészet meleg helyen lefedve kelni hagyom. Utána az egészet sima tésztává gyúrom és újra megkelesztem. Kétharmadából egy kenyéreknit formálok, a maradékból copfot fonok és a kenyérre teszem. Tojással megkenem és közepes hőfokon egy óra alat megsütöm.
