Húsvéti receptek: Sárga túró
Ünnepeink sorában az egyik kiemelkedő ünnepünk a Húsvét, ami a keresztény egyházakban Krisztus feltámadásának ünnepe, egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Sorozatunkban húsvét hétfőig bezárólag minden nap egy receptötlettel kedveskedünk olvasóinknak. Várjuk a locsolókat együtt finomságokkal!
Még több húsvéti recept - Kattints!
Cikkünk folytatódik a hirdetés után!
Hozzávalók:
10 tojás,
1 liter tej,
10 evőkanál cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
fahéj,
pici só.
Elkészítés:
A tojásokat egyenként üssük fel, tegyük egy fazékba és jól keverjük ki a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Lassú tűzön addig főzzük a tojásos-tejes keveréket, amíg össze nem áll, a savó ki nem csapódik belőle, és az állaga túróra kezd hasonlítani.
Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, szűrjük le, majd kössük be az egészet egy tiszta konyharuhába.
Hagyjuk teljesen kicsepegni belőle a felesleges levet, majd kaláccsal fogyasszuk.
Akár mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt is keverhetünk bele.
