2007. 08. 26. - 15:23
Kecskeméti Ízek Fesztiválja - Országos gasztronómiai, kulturális és turisztikai rendezvény - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Az ezerszáz éves gasztronómiai kultúra mellett a rendezvényszervezők elképzelései szerint a koroknak megfelelően kulturális szórakoztató programokat is szervezünk.
Időpont: 2007. augusztus 27 - szeptember 2.
Helyszín: Szabadidő Központ
Időpont: 2007. augusztus 27 - szeptember 2.
Helyszín: Szabadidő Központ
Kiállítóink között meghívást kapnak az Agrármarketing Centrum, bio élelmiszergyártók és forgalmazók és az ezer éves kézművesség képviselői.
A gasztronómia keretén belül megjelenek történelmi borvidékek képviselői a magyar pálinkát népszerűsítő pálinkaházak és több serfőző mester is.
Szeptember 1-én Guinness-record kísérlet!!!
Benke Laci bácsival és a kecskeméti olimpiai és világbajnok mesterszakácsokkal.
Ízelítő az Ízek fesztiváljáról:
I. SÁTOR - ÁRPÁDVEZÉR JURTÁJA IX.-XIV.
A HONFOGLALÓ MAGYAROK ŐSI ÉTKEI
KÓSTOLÓ A HAJDANI "ESZEM ISZOM ORSZÁGBÓL" ŐSAPÁINK, ŐSANYÁINK KORABELI LAKOMÁK ÉTELEIBŐL, ITALAIBÓL.
ŐSI ÉTELVÁLASZTÉK:
1.) Békési borsos csikkáposzta tehénhússal Dés szakács főzte
2.) Disznó sódar babos lencsével Álmos herceg kedvére
3.) Bábóczafalusi Ludas kása
ŐSI ÉDESSÉG: 4.) Napsugárban aszalódott vadkörtvélyes, vadalmás kékáfonyás lépesmézes tejes köles
ŐSI ITALKÍNÁLÓ: 5.) AKOVITA ("életvize") fűszeres gyümölcsökkel érlelődött édeskés szeszes ital 6.) ÁRPÁD "VÉRE" forró erdei gyümölcsbor
7.) SZERMÉI BOR
II. SÁTOR - RENESZÁNSZ KOR XV. SZÁZADTÓL
KÖZÉPKORI NEMESI KONYHA, KIRÁLYI LAKOMÁK, FŐURAK ÉTKEI MÁTYÁS KIRÁLY ASZTALÁRÓL
KIRÁLYOK ELEDELE:
1.) Sáfrányos tikfi szentelt paréjjal
2.) Ökörhús czimer tejfeles zsájás tormával
3.) Kövér Lúdfi hajalt borsóval , gyömbér fűszerszámmal
ÉDESSÉG: 4.) Aludttejes szilvás prósza mezei virágok nektárjával csurgatva
ITAL: 5.) "Bódító" fügebor gyümölcsökkel agyusztálva
III. HUSZÁR-TÁBOR - XVII. század
KALANDOZZON EL A RÁKÓCZI FEJEDELMEK KORABELI ÍZVILÁGÁBAN
A HUSZÁROK LAKOMÁJA - GUINNESS-RECORD!
LEHETSÉGES AKÁR TÖBB HUSZÁREZRED ÜNNEPI ÉTELÉT (mondjuk egy győztes csata után) EGYBEN ELKÉSZÍTENI!
IV. PAPRIKA SÁTOR - XIX. század
ÚJ KORSZAK A MAGYAR KONYHÁBAN
A PÖRKÖLTEK ÉS PAPRIKÁSOK ARANYKORA MAGYARORSZÁGON!
A "TÜZES" PAPRIKA ORSZÁG VIRÁGZÁSA!
Ízutazás a magyar konyha étel remekei világába!
A méltán világhírű gulyások, a pusztai pásztorételek, bográcsos táj ételek, csodálatos "ínyes" étel, költemények határon innen és túl.
PAPRIKÁS ÉTELEK: 1.) Csángó gulyás
2.) Bográcsos racka birka pörkölt
3.) Vörösboros tüzes marhalábszárpörkölt
4.) Halászlé
ÉDESSÉGEK: 5.) Kajszibarackos KADÓC LEPÉNY MANDULÁCAL
6.) Kemencés kapros túrós hájas béles
V. BETEKINTÉS A MAI KORUNK GASZTRONÓMIÁJÁNAK ÍZVILÁGÁBA.
A legkedveltebb ételekből, ínyencségekből válogathatnak kedvünkre való finom falatokat! Valamint megízlelhetik a világhírű, csodálatos magyar borokat.
ÉTLAP.
1.) Grillezett pulyka szteak kapros jughurtos salátával
2.) Grill csülök, grill csirke
3.) Kebab pitában
4.) "Malacságok" (sült kolb. hurka, oldalas stb.)
5.) Főtt füstölt csülök ecetes tormával
6.) Ropogósra sült hekk citromkoronával
7.) Salátakínáló
8.) Illatos zöldfűszeres serpenyős zöldségparádé, sültburgonya
Forrás: www.countypress.hu
Szólj hozzá a fórumon!: Kecskeméti Ízek Fesztiválja - Országos gasztronómiai, kulturális és turisztikai rendezvény - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
A gasztronómia keretén belül megjelenek történelmi borvidékek képviselői a magyar pálinkát népszerűsítő pálinkaházak és több serfőző mester is.
Szeptember 1-én Guinness-record kísérlet!!!
Benke Laci bácsival és a kecskeméti olimpiai és világbajnok mesterszakácsokkal.
Ízelítő az Ízek fesztiváljáról:
I. SÁTOR - ÁRPÁDVEZÉR JURTÁJA IX.-XIV.
A HONFOGLALÓ MAGYAROK ŐSI ÉTKEI
KÓSTOLÓ A HAJDANI "ESZEM ISZOM ORSZÁGBÓL" ŐSAPÁINK, ŐSANYÁINK KORABELI LAKOMÁK ÉTELEIBŐL, ITALAIBÓL.
ŐSI ÉTELVÁLASZTÉK:
1.) Békési borsos csikkáposzta tehénhússal Dés szakács főzte
2.) Disznó sódar babos lencsével Álmos herceg kedvére
3.) Bábóczafalusi Ludas kása
ŐSI ÉDESSÉG: 4.) Napsugárban aszalódott vadkörtvélyes, vadalmás kékáfonyás lépesmézes tejes köles
ŐSI ITALKÍNÁLÓ: 5.) AKOVITA ("életvize") fűszeres gyümölcsökkel érlelődött édeskés szeszes ital 6.) ÁRPÁD "VÉRE" forró erdei gyümölcsbor
7.) SZERMÉI BOR
II. SÁTOR - RENESZÁNSZ KOR XV. SZÁZADTÓL
KÖZÉPKORI NEMESI KONYHA, KIRÁLYI LAKOMÁK, FŐURAK ÉTKEI MÁTYÁS KIRÁLY ASZTALÁRÓL
KIRÁLYOK ELEDELE:
1.) Sáfrányos tikfi szentelt paréjjal
2.) Ökörhús czimer tejfeles zsájás tormával
3.) Kövér Lúdfi hajalt borsóval , gyömbér fűszerszámmal
ÉDESSÉG: 4.) Aludttejes szilvás prósza mezei virágok nektárjával csurgatva
ITAL: 5.) "Bódító" fügebor gyümölcsökkel agyusztálva
III. HUSZÁR-TÁBOR - XVII. század
KALANDOZZON EL A RÁKÓCZI FEJEDELMEK KORABELI ÍZVILÁGÁBAN
A HUSZÁROK LAKOMÁJA - GUINNESS-RECORD!
LEHETSÉGES AKÁR TÖBB HUSZÁREZRED ÜNNEPI ÉTELÉT (mondjuk egy győztes csata után) EGYBEN ELKÉSZÍTENI!
IV. PAPRIKA SÁTOR - XIX. század
ÚJ KORSZAK A MAGYAR KONYHÁBAN
A PÖRKÖLTEK ÉS PAPRIKÁSOK ARANYKORA MAGYARORSZÁGON!
A "TÜZES" PAPRIKA ORSZÁG VIRÁGZÁSA!
Ízutazás a magyar konyha étel remekei világába!
A méltán világhírű gulyások, a pusztai pásztorételek, bográcsos táj ételek, csodálatos "ínyes" étel, költemények határon innen és túl.
PAPRIKÁS ÉTELEK: 1.) Csángó gulyás
2.) Bográcsos racka birka pörkölt
3.) Vörösboros tüzes marhalábszárpörkölt
4.) Halászlé
ÉDESSÉGEK: 5.) Kajszibarackos KADÓC LEPÉNY MANDULÁCAL
6.) Kemencés kapros túrós hájas béles
V. BETEKINTÉS A MAI KORUNK GASZTRONÓMIÁJÁNAK ÍZVILÁGÁBA.
A legkedveltebb ételekből, ínyencségekből válogathatnak kedvünkre való finom falatokat! Valamint megízlelhetik a világhírű, csodálatos magyar borokat.
ÉTLAP.
1.) Grillezett pulyka szteak kapros jughurtos salátával
2.) Grill csülök, grill csirke
3.) Kebab pitában
4.) "Malacságok" (sült kolb. hurka, oldalas stb.)
5.) Főtt füstölt csülök ecetes tormával
6.) Ropogósra sült hekk citromkoronával
7.) Salátakínáló
8.) Illatos zöldfűszeres serpenyős zöldségparádé, sültburgonya
Forrás: www.countypress.hu
Szólj hozzá a fórumon!: Kecskeméti Ízek Fesztiválja - Országos gasztronómiai, kulturális és turisztikai rendezvény - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu