Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója, Szatmárcseke

A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja. A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel, de ezenkívül más népi ételt is megkóstolhatnak a településre látogatók.
A fesztivál szombaton libafogó versennyel, libatoll-tépéssel és libafeldolgozással veszi kezdetét. A versenyző csapatok bemutatkozása után termékbemutatók következnek - többek között szatmári szilvából készült szilvalekvár, szilvapálinka és aszalt szilva kóstolás. Mindemellett kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok kóstolása, receptismertetés, kulturális műsor - citerazenekarok, néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók - várja a vendégeket.
Vasárnap falusi disznóvágáson vehetnek részt az érdeklődők. "Fogópálinka és forralt bor", füle-farka kóstolás, disznótoros reggeli és ebéd szerepel az ínyencségek között.
További információk: szatmarcseke.hu - Étterem Online
