2009. 01. 26. - 06:16

Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója, Szatmárcseke

Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója, Szatmárcseke
A Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója rendezvénysorozatot 1999 óta rendezik meg minden évben február utolsó hétvégéjén Szatmárcsekén.

A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja. A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel, de ezenkívül más népi ételt is megkóstolhatnak a településre látogatók.

A fesztivál szombaton libafogó versennyel, libatoll-tépéssel és libafeldolgozással veszi kezdetét. A versenyző csapatok bemutatkozása után termékbemutatók következnek - többek között szatmári szilvából készült szilvalekvár, szilvapálinka és aszalt szilva kóstolás. Mindemellett kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok kóstolása, receptismertetés, kulturális műsor - citerazenekarok, néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók - várja a vendégeket.

Vasárnap falusi disznóvágáson vehetnek részt az érdeklődők. "Fogópálinka és forralt bor", füle-farka kóstolás, disznótoros reggeli és ebéd szerepel az ínyencségek között.

 

További információk: szatmarcseke.hu - Étterem Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.