Olaszország ízei: Spagetti bolognese (bolonyai spagetti)
Hozzávalók:
* 40 dkg spagetti
* 1/2 dl olaj
* 1 kis fej reszelt vöröshagyma
* 1 szál sárgarépa
* 1 darabka zeller
* 1 zellerlevél
* 10 dkg darált marha v. sertéshús
* 5 púpos ek. paradicsompüré
* só
* törött bors
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 babérlevél
* 1 ágacska friss rozmaring
* 1 pohár víz
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, mikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert, ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább pirítjuk, míg a hús mindenütt fehér nem lesz. Ekkor fölengedjük a paradicsompürével, beletesszük a fűszereket, a vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább 2 óra hosszat forraljuk. Közben csak arra vigyázunk, hogy ne sűrűsödjön túlságosan be, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A spagettit sós vízben a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és tálaljuk. A tészta tetejére mártást teszünk, és meghintjük parmezán sajttal
Forrás: boszorkanyos.hu - Étterem Online
