2009. 02. 09. - 17:08

Olaszország ízei: Spagetti bolognese (bolonyai spagetti)

Spagetti bolognese (bolonyai spagetti)

Tészták

Hozzávalók:

* 40 dkg spagetti
* 1/2 dl olaj
* 1 kis fej reszelt vöröshagyma
* 1 szál sárgarépa
* 1 darabka zeller
* 1 zellerlevél
* 10 dkg darált marha v. sertéshús
* 5 púpos ek. paradicsompüré
* só
* törött bors
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 babérlevél
* 1 ágacska friss rozmaring
* 1 pohár víz

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, mikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert, ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább pirítjuk, míg a hús mindenütt fehér nem lesz. Ekkor fölengedjük a paradicsompürével, beletesszük a fűszereket, a vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább 2 óra hosszat forraljuk. Közben csak arra vigyázunk, hogy ne sűrűsödjön túlságosan be, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A spagettit sós vízben a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és tálaljuk. A tészta tetejére mártást teszünk, és meghintjük parmezán sajttal

 

Forrás: boszorkanyos.hu - Étterem Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.