2007. 07. 04. - 21:15

Provence-i zöldségleves (pistou leves) - Étterem - Gasztronómia

Provence-i zöldségleves (pistou leves) - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Egy vajon párolt zöldségre könnyedén rámondjuk, hogy olyan franciás, és ha már ettünk francia hagymalevest, locsoltunk a salátára vinaigrette-mártást, akkor úgy gondoljuk, hogy mindent tudunk a francia konyháról.



Hozzávalók:

• 3 db kockára vágott burgonya
• 3 db kockára vágott sárgarépa
• 1 szál karikára vágott póréhagyma
• 15 dkg feldarabolt zöld hüvelyű bab (franciabab)
• 1 db fehérbab-konzerv
• 10 dkg csavart levestészta
• 2 evőkanál zsemlemorzsa

A pistouhoz:

• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál sűrített paradicsom
• félmaroknyi friss bazsalikomlevél
• 2 evőkanál parmezán sajt, só

A leveshez 1,5-2 liter vizet forralj fel, és dobd bele a feldarabolt zöldségeket: burgonya, sárgarépa, póréhagyma, zöldbab, és lefedve főzd legalább 20 percig. Ekkor add hozzá a fehér babot, a levestésztát, a zsemlemorzsát, és fedő nélkül főzd további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ezalatt készítsd el a szószt: turmixold össze a fokhagymát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot és a parmezánt, cseppenként adagold hozzá az olívaolajat.
Ezt a krémet keverd bele a levesbe. Tálald pirítóssal, sajttal megszórva.

Szólj hozzá a fórumon!: Provence-i zöldségleves (pistou leves) - Étterem - Gasztronómia

További étterem és gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem és gasztronómia webcím és linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.