2010. 05. 12. - 06:00

Ráspi Étterem és Borászat Fertőrákos

Ráspi Étterem és Borászat Fertőrákos
Borász családban születtem, kicsi gyermekkorom óta ott voltam a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisánál. Vendéglátást tanultam, és sok-sok évig dolgoztam úgy a szakmában, hogy nem találtam a szépségét, ezért sokfelé szerencsét próbáltam, kerestem a mélységét és a szépségét.
Ráspi Étterem és Borászat FertőrákosBorász családban születtem, kicsi gyermekkorom óta ott voltam a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisánál. Vendéglátást tanultam, és sok-sok évig dolgoztam úgy a szakmában, hogy nem találtam a szépségét, ezért sokfelé szerencsét próbáltam, kerestem a mélységét és a szépségét. 1994-ben nyílt éttermünkben és borászatunkban is az alapfilozófia: nem szeretnék semmiféle elvárást teljesíteni, nem figyelem, hogy mit szeretne a piac, vagy, hogy mi a trendi.
Egyszerűen mindent a természetes szépségében, ízében, a természet által megalkotott ízek megtartásával készítek, nagyon fontos a nyersanyag tisztelete, és a természet iránti alázat, ez nemcsak a konyhánkra, hanem a borászatunkra is érvényes.

A fűszerkertünkre, és a nyersanyagbeszerzésre helyezem a hangsúlyt. Az magyarországi szarvasgombakultusz újrRáspi Étterem és Borászat Fertőrákosaélesztéséhez nagyban hozzájárult az étterem. A '90-es évek közepétől rendszeresen tartottunk szarvasgomba vacsorákat meghívott vendégborászok közreműködésével. Ahol akár négy öt féle magyar szarvasgomba szerepelt a menübe. A konyhában minden ott, akkor és frissen készül, kemencében, és öntött vas serpenyőben, nincsen cola, fanta, sprite, hanem frissen facsart levek, 20 féle virág és gyümölcsital, házi kenyér, házi sajt, Magyarország és a világ legjobb borai a kezdetektől fogva ott volt a borlapunkon.
Pedig a bor az egyetlen oRáspi Étterem és Borászat Fertőrákoslyan élelmiszer, aminek az elkészítésében az embernek a legkevesebb szerep jutott. Borunkat az Isten, tehát maga a természet készíti, mi csak arra ügyelünk, hogy egészséges legyen a szőlő, ne legyen túlterhelve, kiválasztjuk a helyet, hogy hol teremjen, a tisztaságra, az oxidációra, az erjedési hőmérsékletre ügyelünk, és a végén minden megtörténik magától, csak a már több 100 éve használt ként (szulfitot) tartalmaz minimális mennyiségben. Mindenféle marketingtevékenység nélkül a boraink eljutnak Londonba, Franciaországba, Ausztriába, Hollandiába, Belgiumba, NewYorkba. A 2003-as Kékfrankos Selection borunk tudtommal máig az egyetlen magyar bor, amiről írt A nagy Johnson - Robinson féle boratlasz egyik szerzője.
Kapcsolat:
•  H-9421 Fertőrákos, Fő u. 72.
•  Tel: 00 36 99/355-146
•  Mobil: 00 36 30/400-2557
•  E-mail: raspi@raspi.hu
•  Web: www.raspi.hu
Forrás: www.raspi.hu

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.