2007. 09. 27. - 16:50

Receptajánló - Bögrés szőlőlepény - Étterem - Gasztronómia

Receptajánló - Bögrés szőlőlepény - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Mai receptajánlatunk egy gyorsan elkészíthető szőlós sütemény. Jó étvágyat
Bögrés szőlőlepény


Hozzávalók 12 szelethez:
- 1 kg vegyes szőlő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl)
- 1 bögre tejszín
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 teáskanál vaj a formához
- 2 evőkanál porcukor
- Egyéb: kb. 24 cm átmérőjű sütőforma

Előkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.

Elkészítés:
1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel. Apránként, kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a tejet. A tésztát kb. 20 percre hűtőbe, tesszük.
2. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát, beleöntjük a tésztát, és elosztjuk rajta a szőlőszemeket. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.
3. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük és kínáljuk.

Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló - Bögrés szőlőlepény - Étterem - Gasztronómia

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.