2007. 07. 22. - 10:10

Receptajánló: Citrompuding szedermártással - Étterem - Gasztronómia

Receptajánló: Citrompuding szedermártással - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Igazi hűsítő finomság a meleg napokra! Próbálja ki!

Citrompuding szedermártással

Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor;
20 dkg liszt;
5 evőkanál reszelt citromhéj;
5 evőkanál citromlé;
2 evőkanál margarin;
1 rúd vanília;
3 db tojás;
2,5 dl joghurt;
1 dl habtejszín;

A mártáshoz:
30 dkg szeder;
1 rúd vanília;
1 db egész fahéj;
10 dkg cukor;
2 dl rosé bor;
citromlé;

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vajat, citromlevet és a lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot, és ízesítjük egy vaníliarúd kikapart belsejével, és az egészet jól összedolgozzuk.
A tojásfehérjékből kevés cukorral kemény habot verünk, és a masszához adjuk. Belekeverjük a tejszínt, és a citromos tésztát egyenletesen eloszlatjuk a vajjal kikent sütőformában.
A tésztát vízfürdőn, előmelegített 170°C fokon 35-40 perc alatt kigőzöljük.
A mártáshoz egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort a cukorral, vaníliarúddal és az egész fahéjjal. Adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, majd beletesszük a szedret, és 15-20 perc alatt mártás sűrűségűre forraljuk.
A kihűlt citrompudingot felszeleteljük, és a forró szedermártással meglocsolva tálaljuk.(Marton János receptje)

Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Citrompuding szedermártással - Étterem - Gasztronómia

További étterem és gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem és gasztronómia webcím és linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.