2007. 09. 20. - 16:59
Receptajánló: Szőlős ponty - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Különleges ízek - Különleges alkalmakra.
Szőlős ponty
Hozzávalók 4 személyre:
-80 dkg pontyfilé
-só
-4-5 szem bors
-1 babérlevél
-2 szem szegfűszeg
-körömnyi fahéj
-darabka citromhéj
-2 dl száraz fehérbor
-3 dkg vaj
-1 evőkanál liszt
-40 dkg fehér szőlő
Elkészítése: A halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a fehérborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.
Ezalatt a szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szűrőlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besűrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral) hígítjuk. Az egészet átszűrjük, és a szőlőszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tűzön, mialatt a szőlőszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Szőlős ponty - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
Hozzávalók 4 személyre:
-80 dkg pontyfilé
-só
-4-5 szem bors
-1 babérlevél
-2 szem szegfűszeg
-körömnyi fahéj
-darabka citromhéj
-2 dl száraz fehérbor
-3 dkg vaj
-1 evőkanál liszt
-40 dkg fehér szőlő
Elkészítése: A halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a fehérborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.
Ezalatt a szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szűrőlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besűrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral) hígítjuk. Az egészet átszűrjük, és a szőlőszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tűzön, mialatt a szőlőszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Szőlős ponty - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu