2006. 04. 07. - 17:39
Spenótos rizottó
Mai receptajánlókban, igyekeztünk a vegetáriánusok kedvében járni, ezzel a könnyen elkészíthető egytálétellel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Hozzávalók:
2.5dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
10 dkg, rizottórizs
1ek. Aprított rozmaring
3 dl. Zöldségleves (kockából)
2.5 dl. Fehérbor
25 dkg. Vegyes paradicsomos, paprikás szósz
5 dkg. Spenót
2.5 dkg. Parmezán sajt
Zöldsaláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A vajat és a fokhagymát tűzálló tálba tesszük, majd a tálat 2 percre a sütőbe tesszük, amíg a vaj elolvad. Beletesszük a felaprított hagymát, majd 4-5 percig visszatesszük a sütőbe, és enyhén megfonnyasztjuk. Beletesszük a rizst, az aprított rozmaringot, ráöntjük a zöldséglevest és a fehérbort, majd 30 percre újra a sütőbe tesszük. Sütés közben egyszer- kétszer megkeverjük. Belekeverjük a paprikás-paradicsomos szószt, a spenótot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a rizs az összes folyadékot magába szívja. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és ízlés szerint fűszerezzük. Rozmarinszálakkal díszítjük, és friss zöldsalátával kínáljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

2.5dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
10 dkg, rizottórizs
1ek. Aprított rozmaring
3 dl. Zöldségleves (kockából)
2.5 dl. Fehérbor
25 dkg. Vegyes paradicsomos, paprikás szósz
5 dkg. Spenót
2.5 dkg. Parmezán sajt
Zöldsaláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A vajat és a fokhagymát tűzálló tálba tesszük, majd a tálat 2 percre a sütőbe tesszük, amíg a vaj elolvad. Beletesszük a felaprított hagymát, majd 4-5 percig visszatesszük a sütőbe, és enyhén megfonnyasztjuk. Beletesszük a rizst, az aprított rozmaringot, ráöntjük a zöldséglevest és a fehérbort, majd 30 percre újra a sütőbe tesszük. Sütés közben egyszer- kétszer megkeverjük. Belekeverjük a paprikás-paradicsomos szószt, a spenótot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a rizs az összes folyadékot magába szívja. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és ízlés szerint fűszerezzük. Rozmarinszálakkal díszítjük, és friss zöldsalátával kínáljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!


