Szilveszteri recept: Malachúsleves, ahogy az erdészné szereti
Készülődjünk a szilveszterre! Szilveszteri recept ötletek. Próbálja ki!
--> Még több szilveszteri recept!
Malachúsleves, ahogy az erdészné szereti
----------------------------------------------------
Hozzávalók:
60 dkg malachús
12 dkg vöröshagyma
6 dkg zsír
3 g törött bors, só
8 dkg császárszalonna
12 dkg vargányagomba
1 csomó zöldpetrezselyem
2 dl tejföl
4 dkg liszt
1 dl tejszín.
A finomra vágott vöröshagymát kevés forró zsírba téve üvegesre pirítjuk, beletesszük a pörkölthöz való darabokra vágott malachúst, megsózzuk, És hideg vízzel felengedjük. Fedővel letakarva, nem erős tűzön főzzük, törött borssal fűszerezzük. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, kevés zsírban pirítjuk, hozzátesszük a fölszeletelt vargányagombát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, és az anyagokat készre pirítjuk. Amikor a malachús már majdnem puha, hozzákeverjük a gombát, néhány percnyi főzés után tejfölös habarással sűrítjük, kevés tejszínnel dúsítjuk, majd csipetkét főzünk bele.
