Vacsoracsata recept: Beszeda Gábor előétele
1 tisztított fácán
2 velőscsont
3 dl konyak
só
egész bors
zellergumó
krumpli
sárga és fehér gyökér
petrezselyem
kevés gomba
vöröshagyma
fokhagyma
kevés citromlé
1 evőkanál cukor
olívaolaj
Elkészítési mód:
Az olajat, zöldségeket, fűszereket és a csontokat feltesszük főni bőségesen felöntve vízzel.
Közben megpucoljuk a fácánt, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne sörét. Mikor a lé forr, beletesszük a madarat. Előtte megkóstoljuk, hogy elég sós illetve ízes-e. Főzzük egy bő órán keresztül, majd hozzáöntjük a konyakot. Keverés után hagyjuk még 1 órát főni. Hozzáadjuk a citromot és a cukrot, ami elképesztően kiemeli az ízeket, majd még egy negyed óráig hagyjuk gyöngyözve főni. Mikor kész, leszűrjük s csak a levét tálaljuk kevés felcsíkozott sárgarépával és vékonyra szelt fácánmell szeletekkel.
További vacsoracsata receptek:
Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje
Vacsoracsata recept: Pokrivtsák Mónika főétele
Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online
