2009. 01. 29. - 23:26

Vacsoracsata recept: Beszeda Gábor előétele

Konyakos fácánleves

 

Hozzávalók:
1 tisztított fácán
2 velőscsont
3 dl konyak

egész bors
zellergumó
krumpli
sárga és fehér gyökér
petrezselyem
kevés gomba
vöröshagyma
fokhagyma
kevés citromlé
1 evőkanál cukor
olívaolaj

Elkészítési mód:
Az olajat, zöldségeket, fűszereket és a csontokat feltesszük főni bőségesen felöntve vízzel.
Közben megpucoljuk a fácánt, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne sörét. Mikor a lé forr, beletesszük a madarat. Előtte megkóstoljuk, hogy elég sós illetve ízes-e. Főzzük egy bő órán keresztül, majd hozzáöntjük a konyakot. Keverés után hagyjuk még 1 órát főni. Hozzáadjuk a citromot és a cukrot, ami elképesztően kiemeli az ízeket, majd még egy negyed óráig hagyjuk gyöngyözve főni. Mikor kész, leszűrjük s csak a levét tálaljuk kevés felcsíkozott sárgarépával és vékonyra szelt fácánmell szeletekkel.

 

 

További vacsoracsata receptek:

Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje

Vacsoracsata recept: Pokrivtsák Mónika főétele

 

Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online


Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.