2010. 06. 27. - 18:36
Vega ízek a Mediterrano Sopronban
Immáron 11. hete foglalkozik a Mediterrano Sopron étterme vegetáriánus ételek értékesítésével a la' carte és büféétkezés keretében. Az étkezések alapanyagai a gabonák, többek között hajdina, köles, rozs, barnarizs, zab. Természetesen szóját és szójából készült élelmiszert is felhasználnak az ételkészítés során. Próbáltak a makrobiotikus szemléletet is alkalmazni az ételkészítés során, bár tisztában voltak vele, hogy a tisztán makrobiotikus táplálkozás sokak számára idegen lenne. A makrobiotika gyakorlatilag az élelmiszerek és a szervek, szervrendszerek öt elem-tana szerinti besorolásával mind az egészség megtartására, mind a betegségek gyógyítására biztonságos és minden káros mellékhatástól mentes, szelíd gyógymód. Ennek során a bevitt táplálék aránya teljes értékű gabonafélék 50-60%¸ levesek 5-10% ¸ hüvelyesek, tengeri zöldségek 5-10%. Mondanunk sem kell a távol-keleti Ying Yang harmónia e táplálkozás ideológiája és alapja.

