2009. 09. 05. - 18:25

VII. Bioétel és Borfesztivál Hajdúszoboszlón

VII. Bioétel és Borfesztivál Hajdúszoboszlón
2009 szeptember 11- 13 között rendezik meg Hajdúszoboszlón a VII. Bioétel és borfesztivált.
Détár Enikő, Rékasi Károly, Stahl Judit, olimpiai bajnok szakácsok biocsatája, retrodisco, utcabál, gyerekprogramok és még sok- sok érdekes program szórakoztatja a látogatókat a
finom ételek és ízletes borok mellett.
A rendezvény célja immár hetedik éve nem változott: Hagyományteremtő fesztivál
megvalósítása, mely a főszezonon kívül érkező turisták részére is programlehetőséget nyújt,
másrészről pedig ezzel az eseménnyel kívánják a szervezők felhívni a figyelmet arra, hogy a víz
gyógyító ereje mellett a bio alapanyagokból készült ételek és az egészséges táplálkozás együttesen biztosítják a testi és lelki gyógyulást. Ehhez Hajdúszoboszló és környéke ideális hely, hiszen gyógyfürdője több mint 70 éve ismert, a világörökség részét képező Hortobágy - Puszta pedig a legnagyobb bio állatállománnyal (racka, szürkemarha, mangalica, gyöngytyúk) rendelkező terület, illetve Balmazújvároson az ország egyik legnagyobb bio zöldséggazdasága működik.


A 2003 -ban még csak egynapos rendezvény mára már péntektől vasárnapig tartó hétvégi fesztivál hangulatot varázsol a fürdővárosba

A rendezvényt 2009 szeptember 11.-én 18.00 órakor Dr. Oláh Lajos a Közlekedési,
Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára és Prohászka Béla a Magyar
Nemzeti Gasztronómiai szövetség elnöke nyitja meg. A 2003 -ban még csak egynapos rendezvény mára már péntektől vasárnapig tartó hétvégi fesztivál hangulatot varázsol a fürdővárosba. A finom, ellenőrzött és zsűrizett bioételek valamint ízletes borok mellett az idei évben minden eddiginél nagyobb szabású, színes programkavalkád várja látogtókat Egyedülálló regionális megjelenés biztosítja a magas színvonalú gasztronómiai kínálatot Hortobágy, Balmazújváros, Karcag, Hajdúszoboszló és Nádudvar részvételével. Ezenkívül számos régión, sőt országhatáron túli résztvevő is érkezik, bio kürtőskalácsosok Székelyudvarhelyről, a Calineczki tánccsoport Lengyelországból.
Az ételek bio eredetét a három nap alatt a Biokontroll Hungária Kht. szakemberei
folyamatosan ellenőrzik. A 12 főzőcsapat ételeihez, mintegy 20 boros standon kóstolhatják a
látogatók Magyarország legfinomabb borait, Villánytól Egeren át Tokajig. Mint minden évben az
idén is kiosztásra kerülnek a Fesztivál étele, a Fesztivál bora és a Fesztivál standja címek.
A fesztivál díszvendége: Nádudvar város és a Sajgó pincészet Tolcsváról
A Sztárvendégek Détár Enikő és Rékasi Károly lesznek, aki saját pálinkájukat is bemutatja a
rendezvényen.


Egyedülálló regionális megjelenés biztosítja a magas színvonalú gasztronómiai kínálatot Hortobágy, Balmazújváros, Karcag, Hajdúszoboszló és Nádudvar részvételével

A rendezvény újdonsága, hogy elkészült és megvásárolható Varga István, Magyarország első
és jelenleg egyetlen biochefje összeállításában a Bioételek Hajdúszoboszlón innen és
túl című könyve, mely a fesztivál érdekességein túl egyben egy színes képekkel illusztrált, finom
egyedi receptösszeállítás is, a régió 10 kiemelkedő, világversenyeket megjárt mesterszakácsáitól.
Ezenkívül lesz több felvonásos Biocsata Stahl Judit vezetésével és olimpiai bajnok
szakácsok részvételével, welness sátor, folklorprogram, gyerekprogramok, utcabál, és
még sok - sok érdekes program, amiért valóban érdemes ellátogatni a rendezvényre.
A rendezvény a 2004-es évben elnyerte az "Észak-alföldi Régió ajánlásával" kitüntető címet.

Egészség és Bor - e kettő itt összeforr!
Szeretettel vár mindenkit Hajdúszoboszló!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.