2007. 09. 22. - 08:27

VII. Vecsési Káposztafeszt - Étterem - Gasztronómia

VII. Vecsési Káposztafeszt - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Időpontja: 2007. szeptember 23.
Helyszíne: Vecsés, Faluközpont (Epres)
Mit jelent Vecsésnek a káposzta?


Mindenekelőtt két évszázadon keresztül szorgalmas, kitartó munkát, a vecsési családoknak megélhetést. A mai Vecsésnek tradíciót, országos hírű terméket. A vecsési savanyított káposzta ma általánosan ismert fogyasztói márkanév, ezért köszönettel és hálával tartozunk elődeinknek.

A vecsési savanyított káposzta


A káposzta eltartásának leggyakoribb módja a savanyítás volt. A XVIII-XIX. században a téli időszak legtöbb ételféleségét savanyított káposztából készítették. A savanyítás családi receptura szerint történt. A finom ízű savanyú káposzta különleges árúnak számított és mindenkor jól eladható volt. A föld szeretete, a termelés és feldolgozás módja és eszközei generációkon keresztül öröklődtek és fejlődtek. Jellemzően ma is az egykori német telepesek leszármazottainak családi gazdaságaiban folytatják ezt a tevékenységet. A jövedelmezőséget az biztosította, hogy három, ma többnyire elkülönülő szakmát egyesítettek: a termelést, a feldolgozást és a kereskedelmet – piaci árusítást. Ez a családtagok között munkamegosztást, egymásra utaltságot, fegyelmezett együttműködést igényelt.

Forrás: www.vecsesikaposztafeszt.hu

Szólj hozzá a fórumon!: VII. Vecsési Káposztafeszt - Étterem - Gasztronómia

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.