2007. 09. 22. - 08:27
VII. Vecsési Káposztafeszt - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Időpontja: 2007. szeptember 23.
Helyszíne: Vecsés, Faluközpont (Epres)
Helyszíne: Vecsés, Faluközpont (Epres)
Mit jelent Vecsésnek a káposzta?
Mindenekelőtt két évszázadon keresztül szorgalmas, kitartó munkát, a vecsési családoknak megélhetést. A mai Vecsésnek tradíciót, országos hírű terméket. A vecsési savanyított káposzta ma általánosan ismert fogyasztói márkanév, ezért köszönettel és hálával tartozunk elődeinknek.
A vecsési savanyított káposzta
A káposzta eltartásának leggyakoribb módja a savanyítás volt. A XVIII-XIX. században a téli időszak legtöbb ételféleségét savanyított káposztából készítették. A savanyítás családi receptura szerint történt. A finom ízű savanyú káposzta különleges árúnak számított és mindenkor jól eladható volt. A föld szeretete, a termelés és feldolgozás módja és eszközei generációkon keresztül öröklődtek és fejlődtek. Jellemzően ma is az egykori német telepesek leszármazottainak családi gazdaságaiban folytatják ezt a tevékenységet. A jövedelmezőséget az biztosította, hogy három, ma többnyire elkülönülő szakmát egyesítettek: a termelést, a feldolgozást és a kereskedelmet – piaci árusítást. Ez a családtagok között munkamegosztást, egymásra utaltságot, fegyelmezett együttműködést igényelt.
Forrás: www.vecsesikaposztafeszt.hu
Szólj hozzá a fórumon!: VII. Vecsési Káposztafeszt - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
Mindenekelőtt két évszázadon keresztül szorgalmas, kitartó munkát, a vecsési családoknak megélhetést. A mai Vecsésnek tradíciót, országos hírű terméket. A vecsési savanyított káposzta ma általánosan ismert fogyasztói márkanév, ezért köszönettel és hálával tartozunk elődeinknek.
A vecsési savanyított káposzta
A káposzta eltartásának leggyakoribb módja a savanyítás volt. A XVIII-XIX. században a téli időszak legtöbb ételféleségét savanyított káposztából készítették. A savanyítás családi receptura szerint történt. A finom ízű savanyú káposzta különleges árúnak számított és mindenkor jól eladható volt. A föld szeretete, a termelés és feldolgozás módja és eszközei generációkon keresztül öröklődtek és fejlődtek. Jellemzően ma is az egykori német telepesek leszármazottainak családi gazdaságaiban folytatják ezt a tevékenységet. A jövedelmezőséget az biztosította, hogy három, ma többnyire elkülönülő szakmát egyesítettek: a termelést, a feldolgozást és a kereskedelmet – piaci árusítást. Ez a családtagok között munkamegosztást, egymásra utaltságot, fegyelmezett együttműködést igényelt.
Forrás: www.vecsesikaposztafeszt.hu
Szólj hozzá a fórumon!: VII. Vecsési Káposztafeszt - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu