2018. 05. 08. - 09:24

Érzékelő alapú fogeszköz segíthet kalóriát számolni?

Érzékelő alapú fogeszköz segíthet kalóriát számolni?

Meghökkentő újdonság: egy fogakon viselhető, érzékelővel felszerelt eszköz képes arra, hogy amikor eszünk, azonosítsa és számolja az adagonkénti kalóriákat.

Belefáradtunk a különféle diéták alkalmazásába? A drasztikusabb fajtáktól a folyadékdiétán át a különböző terápiákig sokfélét kipróbáltunk már annak érdekében, hogy csökkentsük a kilóinkat, különösen a hason?
 
A Tufts Egyetem mérnök iskolájának hallgatócsoportja most egy olyan eszközt fejlesztett ki, amelyet a fogakon lehet viselni és méri, hány kalóriát fogyasztunk egy adag étel elfogyasztásakor. Az adatokat átviszi vezeték nélkül egy okostelefon-alkalmazásra.
 
A szenzoros fogérzékelő számon tartja a kalóriák fogyasztását
A szenzoros fogérzékelő számon tartja a kalóriák fogyasztását
 
Ahogyan azt az Advanced Materials szaklapban megírták, az érzékelőt porózus selyemfilmből vagy hidrogélből készítik, mely reagál a pH-változásokra vagy a hőmérsékletre.
 
A szenzor középső rétege azonosítja a kémiai anyagokat és tápanyagokat, s ezekre különféle reakciókat ad az elektromos jelek eltolódásával, melyeket azután rádiófrekvenciás hullámokon át elküld az applikációnak.
 
Az érzékelő könnyedén detektálja a cukor-, a só és az alkohol mennyiségét. Miután megtervezte a felhasználó étrendjét, segít abban is, hogy meg tudjuk határozni, mi a helyes étel-adag.
 
A fogon viselhető érzékelőt porózus selyemfilmből vagy hidrogélből készítik
A fogon viselhető érzékelőt porózus selyemfilmből vagy hidrogélből készítik
 
A szenzor egy újabb kitűnő lehetőséget jelent a számos fitness alkalmazás mellé, amelyek számon tartják, mennyit mozgunk, s hány kalóriát fogyasztunk naponta.
 
Az ehhez hasonló applikációk lassan képesek lesznek megváltoztatni az emberek hozzáállását, s hozzájárulnak ahhoz, hogy megelőzhessék a komoly egészségügyi problémák kialakulását.
 
Kapcsolódó cikk:
 
 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.