2018. 04. 05. - 11:10

Hogyan fogselymezzünk megfelelően?

Hogyan fogselymezzünk megfelelően?

Valószínűleg rengetegszer hallottuk már, hogy a fogselyem használata fontos. Tudjuk-e azonban, miért lényeges naponta kezünkbe vennünk ezt az eszközt és megtisztítanunk a fogainkat?

A fogakat nemcsak felszínükön kell megmosni: alaposan körbe kell járni a fogkefével őket. Mégis, mindig maradhatnak olyan részek – sőt, rések -, amelyeket ezzel az eszközzel nem érhetünk el megfelelően.
 
A fogorvosok ezért javasolják általában, hogy használjuk a fogselymet is. Ez ugyanis a fogak között is kitűnően tisztít. Ha élünk ezzel a módszerrel, megelőzhetjük a fogszuvasodást és az ínybetegségeket.
 
A fogselymezés helyes módját a szakemberek szívesen meg is mutatják
A fogselymezés helyes módját a szakemberek szívesen meg is mutatják
 
Amennyiben a fogak közét is szakszerűen megtisztítjuk, az segít eltávolítani a plakknak nevezett, tapadós filmet a fogakról. A plakk baktériumokat tartalmaz, melyeket a szájban maradó ételmaradékok és cukor táplál. Sav keletkezik, s ez könnyen megtámadja a fog külső felét, valamint fogszuvasodást okoz.
 
A fogkefe alkalmazásával el nem eltávolított plakk később durva fogkővé változhat. Ez pedig felgyűlik az íny vonalánál, s ínybetegséget okozhat. Ha egyszer a fogkő kialakult, csak a fogorvos tudja leszedni.
 
 
A fogak megfelelő gondozásának tehát része a fogselymezés. A fogorvosok szerint „igen fontos szájhigiénés módszer”.
 
Ha tudni szeretnénk, hogyan is használjuk szakszerűen a fogselymet, íme egy kis segítség.
 
Kapcsolódó cikk:
 
 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.