2022. 02. 08. - 10:30

Plusz 5 tipp, hogy egészségesebbnek tűnjenek a fogaink

Plusz 5 tipp, hogy egészségesebbnek tűnjenek a fogaink

Mit tehetünk azért, hogy fogaink fehérebbnek, szebbnek, összességében egészségesebbnek látsszanak? A rendszeres fogorvosi ellenőrzés mellett az eszközök és az étkezés is lényeges.

Annak, akinek szép a mosolya, nagyobb sikere lehet – a gondozott fogak sokat számítanak a pozitív első benyomás kialakításában.
 
Amellett, hogy rendszeresen ellenőriztetjük fogainkat a fogorvosunkkal, érdemes otthon is tenni azért, hogy egészségesnek tűnjenek – és azok is legyenek.
 
Cikkünk első felében az első 5 módszerrel ismerkedhettünk meg. Lássuk a többit is.
 
1.Nem árt a rúzs árnyalatát is okosan megválasztani
 
Válasszunk rúzst, szájfényt a bőrtónusunknak megfelelően – érdemes azonban tudni, hogy a szín megválasztása drámai hatást gyakorol a fogakra. A sötét rózsaszín/lila árnyalatok például világosító hatással lesznek a fogzománcra, míg sápadtabb bőrön a sötétvörös árnyalatok éppen az ellenkező hatást gyakorolják.
 
Célszerű virtuális kozmetikai tanácsadó segítségét is igénybe venni kedvenc márkánknál, mely segíthet kiválasztani a megfelelő színt, hogy fogaink is fehérebbnek tűnjenek. 
 
A fogak egészséges megjelenése érdekében a rúzs árnyalatát is gondosan kell megválasztani
A fogak egészséges megjelenése érdekében a rúzs árnyalatát is gondosan kell megválasztani
 
Fontos továbbá, hogy védjük ajkainkat az időjárás szárító és olykor káros hatásaitól. A száj a szép mosoly szerves részét képezi, ápoljuk minden nap ajakápolóval. Még jobb, ha napfényvédővel rendelkező típust választunk.
 
2.Ne mossunk fogat közvetlenül evés után
 
Szakértők szerint evés után legalább 30-40 percig várni kell a fogmosással, hogy a nyálnak legyen ideje legyen újramineralizálni (megkeményíteni) a fogfelszínt a fogmosás előtt.
 
3.A fenntartható szívószálak előnyei
 
Gyakran fogyasztjuk manapság a gyümölcsleveket és más cukros italokat, ám ezek nemkívánatos hatással lehetnek a mosolyra – ha sűrűn isszuk őket, károsíthatják a fogzománcot a savas erózió és a fogszuvasodás révén.
Segíthet, ha gyümölcslé fogyasztásakor szívószálat használunk, mert csökkenti az ital közvetlen kapcsolatát a fogakkal.
 
4.Válasszunk okosan szájvizet
 
Amennyiben gyakorta alkalmazzuk őket, észrevehetjük, hogy egyes szájvizek foltosodást okozhatnak, s ezt csak fogászati ​​szakember tudja eltávolítani. Mindig olvassuk el a címkén található tanácsokat! A klórhexidint és bizonyos illóolajokat tartalmazó szájvizek foltot hagyhatnak a fogfelszínen – általában található erről figyelmeztetés a címkén.
 
5.Tartsuk frissen a leheletünket
 
Használjunk nyelvtisztítót, hogy segítsen eltávolítani a lepedéket a nyelv felszínéről, amely felhalmozódhat és rossz leheletet okozhat.
 
Ha először alkalmazzuk, ne helyezze túl mélyre a nyelvtisztítót. Kezdjük elölről a tisztítást, lassan haladjunk a nyelv hátulja felé, hogy megbizonyosodjon róla, nem vált-e ki öklendező reflexet.
 
Ezenkívül fontos, hogy hidratáltak maradjunk. A kiszáradás okozhat rossz leheletet, emellett pedig nem termelődik annyi nyál.
 
Ha a nyálnak csökken a tisztító hatása, az lehetővé teszi a baktériumok szaporodását, s ez hozzájárulhat a rossz lehelet kialakulásához. Igyunk meg 6-8 pohár vizet naponta.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.