2018. 03. 27. - 10:07

Segít a tojás a fogérzékenységen?

Segít a tojás a fogérzékenységen?

Egy tojás naponta hozzájárulhat a fogérzékenység kordában tartásához. Ha túl érzékenyek a fogaink melegre vagy hidegre, érdemes kipróbálni.

Már egy ideje nem fogyasztunk túl meleg vagy túl hideg dolgokat, mert a fogaink megérzik? Bizonyára rájöttünk, hogy a fogaink túlérzékenyek, s azonnali figyelmet követelnek. A károsodott fogzománc az érzékenység fő oka. Ne hagyjuk figyelmen kívül!
 
Az olyan ételek, mint a desszertek, édességek, savas italok, mint például narancs vagy citromlé, szóda és savanyúság, valamint az alkoholfogyasztás károsíthatja a fogzománcot. Ahogyan bizonyos élelmiszerek is okozhatnak károsodást, egyesek segítenek visszaállítani a zománcot és ösztönzik a fogak mineralizációját.
 
Az érzékeny fogaknak a túl hideg és túl meleg is rosszat tesz
Az érzékeny fogaknak a túl hideg és túl meleg is rosszat tesz
 
A tojás éppen ilyen élelmiszer – mindennapos része lehet az étrendünknek, s érzékenyek a fogaink, a szakértők kimondottan ajánlják is.
 
Hogyan segít a tojás?
 
A tojás kiváló kalcium, fehérje, D-vitamin és A-vitamin forrás. Egészséges és fehér fogakat köszönhetünk nekik. A tojás megelőzi a pH-érték csökkenését, amely gátolja, hogy a savas élelmiszerek, mint például a narancs, citrom vagy savanyúság ártson a fogaknak s megelőzi az érzékenységet.
 
A tojás tanulmányok szerint segít megelőzni a fogszuvasodást és a plakk formálódást.
 
Egy tojás naponta igen jó lehet az egészségünknek és ennyi még nem emeli a koleszterinszintet.
 
Kapcsolódó cikk:
 
 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.