2018. 03. 25. - 11:35

Kiderült, mi okozza a hatalmas étvágyat

Kiderült, mi okozza a hatalmas étvágyat
Biztosan mindenki küzdött már olykor-olykor csillapítatlan éhségvággyal, mellyel nem tudott mit kezdeni. Kutatók most kiderítették az okát. 
Több alkalommal is eljárást indított brit gyermekjóléti hatóság néhány szülő ellen, akik túletették a gyermekeiket. Sok esetben azonban, nem a szülő felelős ezért, hanem a genetikai eltérés. Legalábbis ezt állítja egy kutatócsoport. Ennek következtében már két gyermek esetében meg is szüntették az eljárást. 
 
Sok gyerek elhízott
Kiderült, mi okozza a hatalmas étvágyat
 
A Cambridge-i Egyetem szakemberei 300 kórosan elhízott gyermek DNS profilját vizsgálták. Kiderült, hogy néhány fiatalnál hiányoznak a DNS bizonyos részei. -Akiknél hiányzott a DNS egy darabja csillapítatlan étvággyal rendelkeztek. Folyton enni akartak. Ez egyébként nem túl gyakran fordul elő, de a kutatás által segítséget nyújthat az orvostudománynak az elhízásokkal kapcsolatban. Akár még egy új módszert is kifejleszthetnek. 
 
 
N.O.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.