2009. 03. 25. - 12:17

Hotel Silver ajánlata - Milyen ételhez milyen bort fogyasszunk?

Hotel Silver ajánlata - Milyen ételhez milyen bort fogyasszunk?
Manapság egyre nehezebb meghatározni, hogy milyen ételhez milyen bor illik, hiszen ahogyan az ételek, úgy a borok választéka is gyors ütemben nőtt. Ehhez nyújt segítséget Molnár László vendéglátó igazgató rövid ismertetője.
Milyen ételhez milyen bort igyunk?


Az általában könnyű hideg előételekhez reduktív technológiával készült könnyű, „hideg"  gyümölcsös illatú és ízű , vékony testű  fehérborok illenek legjobban. Ilyenek főleg rizlingek chardonnay-k, sauvignon blanc-ok.

Levesekhez általában nem illesztünk bort. Persze itt is vannak kivételek, markánsabb vagy tartalmasabb krémleveshez kellően hűtve( 10-12 fokon)  valamilyen rose bort ajánlhatunk

Húslevesekhez száraz határozott, de nem durva savú fehér borok és nem túl csersavas vörös borok képezik az ideális ízhatást.
Bor, vendéglátás, Hotel Silver étterem
Desszertekhez édes, illatos félédes vagy édes fehér és vörösbor de az édes pezsgő egyaránt illik.

Gyümölcsökhöz félédes vagy édes fehér vagy vörösbor illik.

Az étkezések befejezése után a kávé mellé 2-4cl valódi konyak vagy whisky javasolható.


Hotel Silver további receptajánlatai!

Szobafoglalás - kattintson ide!




Szólj hozzá a Hotel Silver - Hajdúszoboszló fórumon!:
Hotel Silver**** Hajúszoboszló MCOnet Fórum



 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.