Interjú - 2009. A Fürdőkultúra és a gasztronómia éve a Hotel Corvus Aqua –ban

„A Kultúra Éve" apropóján Gyopárosfürdő -n 2009. a fürdőkultúra és a gasztronómia jegyében telik. A négycsillagos fürdővel büszkélkedő település az elmúlt évtizedben rengeteget fejlődött. Itt található többek között Békés megye első négycsillagos szállodája, a Hotel Corvus Aqua, amelynek igazgatója, Bagdiné Fodor Erika nyilatkozott lapunknak.
Hotel Corvus Aqua - Békés megye első négycsillagos szállodája gyönyörű, tóparti környezetben fekszik
Kiknek ajánlaná a hotel és Gyopárosfürdő szolgáltatásait?
- Először azokat az 50 év feletti vendégeket említeném, akik OEP által finanszírozott gyógykezelésre érkeznek Gyopárosra. Az itteni víz mozgásszervi, reumatológiai megbetegedések kezelésére kiválóan alkalmas. Mivel közvetlen összeköttetésben vagyunk a fürdő gyógyászatával, vendégeink akár köntösben is átsétálhatnak a kezelésekre, a szállodában pedig nyugodtan tudnak pihenni. Másik igen fontos célcsoportunk a gyermekes családok, akik az élményfürdőben tudják eltölteni szabadidejüket. Fontos megemlíteni az üzleti célból városunkba érkező vendégeket, illetve a vállalati továbbképzések, meetingek és egyéb céges rendezvények résztvevőit is.
Egyre több vendégünk érkezik üdülési csekkel. Természetesen mi is elfogadjuk a Nemzeti Üdülési Szolgálat által kiadott csekkeket, amely a turisták körében igen kedvelt fizetési eszköz.
Gyopárosfürdő és a Hotel Corvus Aqua igen jó adottságokkal rendelkezik, így a fent említett 4 célcsoport igényeit akár egyszerre is ki tudjuk elégíteni, úgy hogy az éppen élményfürdőző gyermekes családok és a pihenni, kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeink mellett a céges rendezvényre érkező üzletemberek is minden igényt kielégítő kiszolgálásban részesülnek.
Gyopárosfürdő - A gyógy- és élményfürdő minden nap tartalmas kikapcsolódást ígér
2009. Magyarországon „A Kultúra Éve"! A Corvus Aqua hogyan kapcsolódik a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezéséhez?
- Szállodánk 2009-ben a gasztronómiai kultúra és a fürdőkultúra népszerűsítésére helyezi a hangsúlyt. Mivel Békés megye Magyarországon az „ország éléskamrája"-ként ismert, szeretnénk Orosháza és térsége ízeit megismertetni a hozzánk érkező vendégekkel. Egy magyaros étel elfogyasztása után pedig úgy gondolom, mindenki szívesen mártózik meg Gyopáros habjaiban. Talán kevesen tudják, de Gyopároson több mint másfél évszázados múltja van a fürdőzésnek. Többek között Mikszáth Kálmán is visszatérő vendége volt a fürdőnek.
Gasztronómiai programjainkat rendszeresíteni szeretnénk, mint ahogyan a fürdőzés és szaunázás kultúráját is meg szeretnénk ismertetni a jó magyar ételek valamint a gyógy- és élményfürdők szerelmeseivel.
2009. a gasztronómiai kultúra éve is a Corvus Aqua -ban
Mikor és milyen programmal várják az érdeklődőket?
- Január 31-én lesz az első gasztronómiai programunk. Szállodánk vendégei az orosházi civil szervezetekkel közösen - a Civil Tél programsorozat részeként - megrendezésre kerülő Gyopárosi Ízutazásban vehetnek részt. A résztvevő versenyző szakácsoknak 8 személyes dísztálakat kell elkészíteniük. A rendezvény fővédnöke a Venesz-díjas Prohászka Béla, aki a 2008-as erfurti szakács olimpián a békés megyei csapat tagjaként aranyérmet nyert. Az ételek a helyi specialitások receptjeit tartalmazó Károlyi Fülöp Béla Ízes Orosháza című könyvéből kerülnek kiválasztásra.
Szállodánk a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozott a Torkos Csütörtök elnevezésű akcióhoz is, ahol 50 % kedvezménnyel várjuk vendégeinket.
Prohászka Béla, Venesz díjas szakács lesz a január 31-ei Gyopárosi Ízutazás egyik házigazdája (kép: hirosindex)
Mivel készül a szálloda az idei Utazás 2009. kiállításra?
- Az Utazás 2009. kiállítás hazánk legnagyobb turisztikai kiállítása, ahol „kötelező" megjelenni. A tavalyi évhez hasonlóan a fürdővel, illetve az Orosháza-Gyopárosfürdért Idegenforgalmi Egyesülettel közös standon jelenünk meg. A turisták körében egyre vonzóbb helyszín Gyopárosfürdő és fontosnak tartjuk, hogy a helyi turizmus szereplőivel együtt mutassuk meg Gyopáros értékeit.
GKMCOnet
További hírek: Hotel Corvus Aqua Online