Itallexikon 4.

Itallexikonunk következő részében a röviditalok világába nyerhetünk betekintést.
RUMOK
A rumkészítés alapanyaga a melasz, amely a cukorgyártás mellékterméke.A melaszt erjesztik majd desztillálják. A fehér rumot világos kőrisfahordókba pihentetik, a barna rumot sötét fahordóban érlelik.
Portorico rum, Havanna Club rum, Bacardi fehér rum, Bacardi barna rum
Tengerészek itala
GINEK
Angliából származó boróka jellegű gabonapálinka. Desztilálással készítik gabonából,főként rozsból és árpából, legtöbbször érlelés nélkül palackozzák.
Gordon's Gin, Beefeater Gin
Angol borókapálinka
TEQUILÁK
Mexikói agavépálinka. Desztiláció után több évig tölgyfahordóban érlelik.
Olmeca, Tequila Sierra Silver, Tequila Sierra Gold
Mexikói agavépálinka
VODKÁK
Orosz nemzeti ital, gabonakeverékből vagy burgonyából készítik erjesztéssel, majd lepárlással és finomítással.
Smirnoff vodka Red, Absolut vodka, Keglevich vodka
Szólj hozzá a Hotel Silver - Hajdúszoboszló fórumon!:
Szobafoglalás - kattintson ide!