2024. 01. 31. - 09:40

A jövő iparágaiban tervez áttörést Kína

A jövő iparágaiban tervez áttörést Kína

Nagyszabású célokat tűzött ki a keleti ország: Kína áttöréseket szeretne elérni a humanoid robotok, a kvantumszámítógépek terén és még számos más, a jövő iparágaihoz tartozó területen.

Egy új kormányzati útmutatás szerint komoly célokat tűzött ki maga elé Kína.
 
Áttörést kíván elérni a humanoid robotok, a kvantumszámítógépek, a nagysebességű vonatok, az új generációs repülőgépek, a zöld, intelligens hajók és a pilóta nélküli vízi járművek terén - a jövő iparágai művelésére irányuló, szélesebb körű törekvés részeként.
 
A kínai Ipari és Informatikai Minisztérium, valamint hat másik kormányhivatal a közelmúltban hozta nyilvánosságra iránymutatását, melyben kiemelte a technológiai innováció és az ipari fejlesztés globális trendjeinek megragadását - különös tekintettel a hat fő irányra: ezek a jövő gyártása, a jövő információi, a jövő anyagai, jövő energia, jövő űrkutatás és jövő egészsége.
 
A jövő iparágaiban tervez áttörést Kína
A jövő iparágaiban tervez áttörést Kína
 
A célok elérése érdekében az iránymutatás egy előretekintő platform létrehozását javasolja a jövő iparágai számára.
 
Olyan technológiákat használva, mint a mesterséges intelligencia és a fejlett számítástechnika, a platform célja a nagy potenciállal rendelkező jövőbeli iparágak pontos azonosítása, gondozása.
 
A terv Kína innovatív nemzeti rendszerének előnyeit is kamatoztatja – az embereket a stratégiai tervezéshez, a precíz műveléshez és a jövőbeli iparágak fejlődésének elősegítéséhez irányítja, a meglévő ipari alapjaik és erőforrásaik alapján.
 
Az iránymutatások a csúcstechnológiák növekvő erejének kiaknázását szorgalmazzák, a csúcskategóriás, intelligens és zöld fejlesztések felé irányítva az erőfeszítéseket. Ez magába foglalja a hagyományos iparágak átalakulásának és korszerűsítésének felgyorsítását, új lendületet adva egy modern ipari rendszer kiépítéséhez.
 
Cél egy új típusú, intelligens számítástechnikai központ is
 
Kína egy kiterjedt, új típusú intelligens számítástechnikai központ létrehozását is célul tűzte ki. Ez felgyorsítja az áttöréseket az olyan technológiák terén, mint a GPU-chipek, az alacsony késleltetésű, összekapcsolt hálózatok, illetve a heterogén erőforrás-kezelés.
 
Szupernagyméretű, intelligens számítástechnikai központot építenének fel, amely képes megfelelni egy nagy modell iteratív képzési és alkalmazáskövetkeztetési igényeinek, egyúttal megfelel az iparág és a társadalom változó igényeinek – áll a kínai kormányzat útmutatójában.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.