2019. 04. 04. - 10:34

Így készíts csipkebogyó magos arc-hidratálót!

Így készíts csipkebogyó magos arc-hidratálót!

Ha hatékony, természetes archidratáló terméket szeretnénk, csupán hét összetevőből otthon is elkészíthetjük magunknak – a könnyű bőrtáplálás érdekében!

Szeretnénk otthon készíthető, természetes archidratálót? Vágjunk bele! Az alábbi összetevőkkel magunk is ügyesen megalkothatjuk ezt a kellemes, illatos krémet, melynek fő alkotóeleme a 2 evőkanálnyi csipkebogyó mag.csipkebogyoolaj_1
 
Hozzávalók:
 
1 evőkanál méhviasz; 1 evőkanál mangóvaj; negyed csésze édes mandula olaj; 10 csepp E-vitamin;
2 evőkanál csipkebogyó mag olaj; 7 csepp tömjén illóolaj, 7 csepp pacsuli illóolaj.
 
Elkészítése:
 
Hőálló üvegtálban kombináljuk össze a méhviaszt, a mangóvajat és az édes mandulaolajat. Tegyünk az üvegtálat egy kisebb edény tetejére, melyet vízzel töltünk meg (vagyis készítsünk dupla forralót).
 
A hőfokot csökkentsük közepesre. Kevergessük az összetevőket, míg meg nem olvadnak, majd vegyük le az edénykombinációt a tűzről.
 
Hagyjuk pár percet állni, majd keverjük bele a csipkebogyó magolajat, az E-vitamint és az illóolajakat. Mivel az olajok jóval hőérzékenyebbek, nem szabad túl forróba kerülniük.
 
Az üvegtálat tegyük 25-30 percre hűtőbe, vagy amíg meg nem szilárdult a keverék, de még nem olyan kemény, hogy ne tudjuk ujjal könnyedén benyomni.
 
Használjunk mixert és keverjük át az egészet, amíg krémes állagot nem kapunk. Akkor álljunk meg, amikor már testápolónak tűnik.
 
Tartsuk hidratálót üvegedényben vagy fém dobozban.
A megtisztított bőrre vigyük fel, megmosott és szárazra törölt arcra, körkörös mozdulatokkal.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.