2020. 05. 21. - 11:15

Így színezd a sötét hajat - természetes gyógynövényekkel

Így színezd a sötét hajat - természetes gyógynövényekkel

Több növényt is választhatunk, ha a természetes hajfestési megoldások közül válogatnánk, köztük a csalánt, rozmaringot és a zsályát. Lássuk a lehetőségeket.

Ha természetesen színezett hajra vágyunk, érdemes a gyógynövényekhez fordulni segítségért. A világos és a vöröses árnyalatú haj színezéséről előző cikkünkben már szó esett. Lássuk most, milyen lehetőségek állnak a sötét hajúak előtt.feketehaj_1
 
A legegyszerűbb sötétíteni azokat a tincseket, amelyek már eleve világos vagy sötétebb barnák – annak ellenére, hogy a természetes módszerek a világosabb hajat is barnábbá teszik.
 
Fontos, hogy egy kis hajrészen mindig teszteljük le a színezőt, mielőtt az egész hajunkra használjuk azt, főleg, ha előtte tincseink hagyományos festékkel voltak festve.
 
Öblítőként használva a gyógynövények az ősz hajat is sötétítik idővel. Minél többet alkalmazzuk őket, annál sötétebb lesz az eredmény.
 
A lassú és gyengéd tónussötétítés érdekében az alábbi gyógynövények ajánlottak:
 
- Csalán levél
-Rozmaring levél
-Zsálya levél
 
Ha nagyon világos a hajunk, gyógynövényekkel igen nehéz lesz látványos eredményt elérni, de idővel van rá mód.
 
Használjuk ebben az esetben a fekete dióport öblítőként, s ha lehet, napon szárítsuk a hajat. Ez ugyanis elősegíti a nagyon sötét árnyalat kialakítását, különösen, ha száraz és korábban festett tincseink vannak.
 
Sötétebb fedést biztosít az ősz hajnak is. Az öblítést ismételjük meg minden nap a sötétítésért és az árnyalat fenntartásáért.
 
A végső öblítéshez alkalmazzunk erős főzött fekete teát, hogy a szín sötétebb legyen. Ez táplálja a hajat, s átmenetileg sötétítő hatást biztosítani a legtöbb hajtípusnál. Ismételjük, ahányszor erre szükség van a kívánt eredmény eléréséért és szárítsuk napon a tincseinket.
 
A gyorsabb, drámaibb hatásért javasolt a henna használata, melyből a fekete, sötétbarna és a mahagóni a célszerű választás.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.