Kozmetika - Smink

Korpa: probiotikum és ecet is segít rajta

Korpa: probiotikum és ecet is segít rajta

Többféle megoldás is létezik a korpa megszüntetésére, s ehhez nem kell feltétlenül borsos árú samponokra költeni. Természetes módszerként az illóolajok és a méz is rendelkezésre állnak, de kipróbálhatjuk az ecetet és a probiotikumokat is.

A korpa természetes kezelésére többféle módszer is kínálkozik. Ha még nem sikerült megszabadulnunk tőle, érdemes kipróbálni a nyers mézet és az illóolajokat – ám ha egyik megoldás sem hangzik jól számunkra, a probiotikumoktól és az almaecettől is várhatunk segítséget.

A probiotikumok hatékonyságáról éppenséggel egy magyar felfedezés szól: a korpa tüneteit 57 százalékkal csökkentették a tanulmány szerint. A probiotikumokban levő baktériumtörzsek segítettek a bőr immunfunkciójának szabályozásában, mérsékelték a bőr viszketését és zsírosodását.

A joghurt és egyéb probiotikumok segítenek korpa ellen

A joghurt és egyéb probiotikumok segítenek korpa ellen

Idővel a korpát okozó malassezia élesztőgomba hatása megszűnt, ahogyan a bőrirritáció és a pirosság is.

Hogyan használjuk a probiotikumokat korpa ellen?

A trükk egyszerű: napi szinten alkalmazzuk a fermentált, probiotikumban gazdag terméket naponta. A kombucha, a fermentált zöldségek, a savanyú káposzta, a víz- és a tejkefír, a joghurt mind jó választás.

Akik valamilyen autoimmun betegséggel küzdenek, a tejtermék tovább súlyosbíthatja problémájukat – ilyen esetben egy minőségi probiotikum kiegészítő segíthet.

Korpa és ecet

Az almaecetnek számos felhasználási módja van – ám természetes, bármire jó kúrának is tartják. Miközben szinte bármire képes, egyike a legjobb korpamentesítő megoldásnak.

Almaecet is jól jöhet, ha korpás hajjal küzdünk

Almaecet is jól jöhet, ha korpás hajjal küzdünk

Az almaecetben almasavat tartalmaz, mely természetes úton eltávolítja a felesleges bőrsejteket. A savas pH segít „bezárni” a hajszálakat a fejbőrön. Az ecet savja megtámadja a baktériumokat és a gombát, mely a korpát kiválthatja.

Hogyan használjuk?

A nyers almaecet a legjobb, de mivel önmagában túlzás lehet a fejbőrnek, fel kell higítani vízzel. Kombináljunk 1 rész vizet és 1 rész almaecetet, alkalmazzuk hajöblítőként. A mixet mosás után is a hajon lehet hagyni, de 1-2 óra múlva ki is öblíthetjük.

B.A.

 

 

 

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >