2017. 11. 23. - 11:15

Korpa: probiotikum és ecet is segít rajta

Korpa: probiotikum és ecet is segít rajta

Többféle megoldás is létezik a korpa megszüntetésére, s ehhez nem kell feltétlenül borsos árú samponokra költeni. Természetes módszerként az illóolajok és a méz is rendelkezésre állnak, de kipróbálhatjuk az ecetet és a probiotikumokat is.

A korpa természetes kezelésére többféle módszer is kínálkozik. Ha még nem sikerült megszabadulnunk tőle, érdemes kipróbálni a nyers mézet és az illóolajokat – ám ha egyik megoldás sem hangzik jól számunkra, a probiotikumoktól és az almaecettől is várhatunk segítséget.

A probiotikumok hatékonyságáról éppenséggel egy magyar felfedezés szól: a korpa tüneteit 57 százalékkal csökkentették a tanulmány szerint. A probiotikumokban levő baktériumtörzsek segítettek a bőr immunfunkciójának szabályozásában, mérsékelték a bőr viszketését és zsírosodását.

A joghurt és egyéb probiotikumok segítenek korpa ellen

A joghurt és egyéb probiotikumok segítenek korpa ellen

Idővel a korpát okozó malassezia élesztőgomba hatása megszűnt, ahogyan a bőrirritáció és a pirosság is.

Hogyan használjuk a probiotikumokat korpa ellen?

A trükk egyszerű: napi szinten alkalmazzuk a fermentált, probiotikumban gazdag terméket naponta. A kombucha, a fermentált zöldségek, a savanyú káposzta, a víz- és a tejkefír, a joghurt mind jó választás.

Akik valamilyen autoimmun betegséggel küzdenek, a tejtermék tovább súlyosbíthatja problémájukat – ilyen esetben egy minőségi probiotikum kiegészítő segíthet.

Korpa és ecet

Az almaecetnek számos felhasználási módja van – ám természetes, bármire jó kúrának is tartják. Miközben szinte bármire képes, egyike a legjobb korpamentesítő megoldásnak.

Almaecet is jól jöhet, ha korpás hajjal küzdünk

Almaecet is jól jöhet, ha korpás hajjal küzdünk

Az almaecetben almasavat tartalmaz, mely természetes úton eltávolítja a felesleges bőrsejteket. A savas pH segít „bezárni” a hajszálakat a fejbőrön. Az ecet savja megtámadja a baktériumokat és a gombát, mely a korpát kiválthatja.

Hogyan használjuk?

A nyers almaecet a legjobb, de mivel önmagában túlzás lehet a fejbőrnek, fel kell higítani vízzel. Kombináljunk 1 rész vizet és 1 rész almaecetet, alkalmazzuk hajöblítőként. A mixet mosás után is a hajon lehet hagyni, de 1-2 óra múlva ki is öblíthetjük.

B.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.